Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε στο Βέλγιο και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε στο Βέλγιο και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ακόμα έναν περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Τι και αν ξεκίνησε από τη 14η θέση, ο Ολλανδός πιλότος νίκησε με χαρακτηριστική άνεση και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος της καριέρας του.

Ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο πιλότος της Red Bull έκανε επίδειξη δύναμης και στο Βέλγιο, με τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρεζ, να τερματίζει επίσης με άνεση στη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά τη Ferrari, ο Κάρλος Σάινθ, αν και ξεκίνησε πρώτος, κατάφερε με το ζόρι να ανεβεί στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση. Ο Ισπανός κατάφερε με ιδρώτα να κρατήσει πίσω τον Ράσελ, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Πέμπτος τερμάτισε ο εξαιρετικός σ’ ακόμα έναν αγώνα Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αν κι είχε ένα επεισόδιο με τον Χάμιλτον στον πρώτο γύρο, κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις.

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Λεκλέρκ, ο οποίος ξεκίνησε 15ος αλλά σε αντίθεση με τον Φερστάπεν, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari τερμάτισε πέμπτος, αλλά τιμωρήθηκε με με πέντε δευτερόλεπτα εξαιτίας υψηλής ταχύτητας στο pit lane.

Να σημειωθεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν έκανε το απόλυτο, καθώς πήρε τον βαθμό και για τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος χαμένος του αγώνα, καθώς εγκατέλειψε στο ξεκίνημα του αγώνα, μετά τη σύγκρουση με τον Αλόνσο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Οκόν, Φέτελ, Γκασλί και Άλμπον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις