Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κατσικάρης: Ήταν λάθος η αντιμετώπιση του Ναβάρο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Φώτης Κατσικάρης γνωρίζει πολύ καλά την Μπαρτσελόνα και μίλησε για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τον Ναβάρο.

Ο πρώην προπονητής της Μπιλμπάο μίλησε στον Sentra FM…

Για την εμφάνιση της Μπαρτσελόνα: «Ηταν έκπληξη αυτή η εμφάνιση της γιατί δεν μας είχε δείξει ένα τόσο σταθερό πρόσωπο το προηγούμενο διάστημα, επηρεασμένη και από τους τραυματισμούς και ειδικά την απουσία του Ναβάρο».

Για τους λόγους που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα: 
«Ένας λόγος ήταν ο Ολεσον. Μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι, όμως είναι ένας παρά πολύ χρήσιμος και ουσιαστικός παίκτης. Είναι εργαλείο. Πέρα από καλός σκόρερ και σουτέρ είναι ένας πολύ καλό αμυντικός και ριμπάουντερ για την θέση του. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα. Επίσης σημαντική ήταν η επιστροφή του Λόρμπεκ παρά το γεγονός ότι ο δεν βρίσκεται ακόμη στο 100%».

Για την αντιμετώπιση του Ναβάρο: 
«Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρόπο να τον σταματήσει και πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει διαφορετικά απέναντί του και να μην τον αφήσει να μπει σε ρυθμό. Υπάρχει ο Ναβάρο των προηγούμενων ετών που ήταν καλά στα πόδια του και πολλές φορές δεν μπορούσες να κάνεις και τίποτα απέναντί του. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως υποφέρει και παίζει ένα ματς και τρία είναι εκτός. Έτσι πρέπει να τον παίξεις σκληρά και να τον βγάλεις εκτός ρυθμού. Εφόσον συνδεθεί με το καλάθι είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Εβαλε μαζεμένους πόντους και έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό. Γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έπαιζε καλά, ήταν όμως κοντά στο σκορ και αν έμενε κοντά το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε διαφορά 10π. και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψει».

Για την Μπαρτσελόνα:
 «Για την Μπαρτσελόνα του πρώτου γύρου είχες αμφιβολίες. Με όσα είχε δείξει έλεγες ότι ίσως είναι ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες για να μπορέσει να είναι στις πρώτες θέσεις του Top-16. Πλέον μετράει 3Χ3 και είναι το πρώτο φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες επί Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακού και ειδικά μετά την χθεσινή».

Για τους λόγους που ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη:
 «Ο Ολυμπιακός είναι σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή από την οποία όταν φύγουν κάποια γρανάζια έχει πρόβλημα. Τα πάντα περνάνε πλέον από τα χέρια του Σπανούλη αν και κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Πχ. η απουσία του φαίνεται. Χτες ο Σλούκας ήταν ανοιχτός και αν έβαζε τα σουτ ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς όμως αν στο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Η Μπαρτσελόνα προσαρμόστηκε σωστά και μετά τον Σπανούλη είχε σαν στόχο τον Περπέρογλου στον οποίο δεν άφησε καθόλου χώρους ούτε για σουτ ούτε δια διείσδυση. Επίσης στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε κακή φόρμα και οι ψηλοί του απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλα κορμιά όπως η Μπαρτσελόνα που έχει και πολλούς ψηλούς αριθμητικά και ποιοτικά».

Για το τι θα έκανε αν ήταν Μπαρτζώκας για να αλλάξει την κατάσταση: 
«Δεν μπορώ να πω κάτι όντας εκτός ομάδας. Στο χθεσινό ματς έκανε ότι μπορούσε για να γυρίσει το παιχνίδι και το κατάφερε ως ένα βαθμό, σωστά το σκέφτηκε. Γενικότερα για την κατάσταση στον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι πολύ σημαντικό είναι ο τομέας ψυχολογία. Μια ομάδα που κουβαλά υψηλές απαιτήσεις ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει μεγάλη πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και με την εμπειρία που έχει πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του πρέπει να βγάλουν τον Ολυμπιακό από αυτήν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Βεβαίως ακόμη είμαστε πολύ νωρίς στο Top-16 και δεν χάθηκαν τα πάντα, αν και ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Όπως είπα και πιο πάνω το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο ψυχολογικό και λιγότερο αγωνιστικό ή τακτικής».

Για τον Παναθηναϊκό, την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό: 
«Ημουν στην Μαδρίτη και είχαμε μια κουβέντα. Στην Ρεάλ έχουν μείνει στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό. Έχουν πάθει ψύχωση. Ελεγαν ότι εντάξει είναι αήττητοι αλλά ότι ακόμη δεν έχουν παίξει με ένα πραγματικά δύσκολο αντίπαλο. Και λέγανε πάλι για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξει η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό παρά με τον Ολυμπιακό. Οχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Αλλά σαν στήσιμο ομάδας ο Παναθηναϊκός. Με μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό η Ρεάλ θα είχε πρόβλημα. Γιατί είναι ομάδα ρυθμού η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που κόβει τον ρυθμό και βάζει αυτό που θέλει να κάνει εκείνος στο παρκέ».

Παπανικολάου: Η ομορφότερη στιγμή της καριέρας μου

Ο Ολυμπιακός… εκτροχιάστηκε αλλά δεν “καταστράφηκε”

Έχασε και… έμπλεξε ο Ολυμπιακός! Η Μπαρτσελόνα “άλωσε” το ΣΕΦ

Απίστευτες κουβέντες από Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στην κλήρωση του ντέρμπι!

Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστασόπουλος στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Κατήγγειλε τους διαιτητές του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Σκληρή απάντηση Γιαννακόπουλου σε Ολυμπιακό: Οι αιώνιοι δεύτεροι σκούζουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε