Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός… εκτροχιάστηκε αλλά δεν “καταστράφηκε”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός μετά από 23 συνεχόμενες νίκες στην αρχή της σεζόν έχει γνωρίσει 4 επώδυνες ήττες σε Ευρωλίγκα, κύπελλο και πρωτάθλημα μέσα σε διάστημα 25 ημερών. Πλέον, αναζητεί την αναγέννηση πριν να είναι αργά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι σε αγωνιστική κρίση και αναζητούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, αυτή που τους οδήγησε σε μεγάλες ανατροπές στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα στατιστικά των αγώνων της πρώτης φάσης και σε αυτά των τριών αγώνων του TOP 16 θα διαπιστώσει ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε το rotation του, εξαιτίας και των δύο σημαντικών τραυματισμών που έχει, και έχασε τη φρεσκάδα των βασικών του παικτών.

Ο Σπανούλης στην πρώτη φάση δεν χρειάστηκε να παίζει 35 λεπτά και αυτό του έδινε τη δυνατότητα να είναι φρέσκος σε κρίσιμα σημεία. Στη δεύτερη φάση ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” μένει 34 λεπτά στο παρκέ, με ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα να τον κυνηγά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η Μπαρτσελόνα στο χθεσινό ματς στηρίχτηκε σε 10 παίκτες και ο Όλεσον ήταν αυτός που έπαιξε περισσότερο (25 λεπτά).

Ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ έφερε τον Πρίντεζη να παλεύει μόνος του. Ο διεθνής φόργουορντ αγωνίστηκε 32 λεπτά στο ματς με την Μπαρτσελόνα και κάποιος θα πρέπει να ψάξει αρκετά για να βρει την τελευταία φορά που έμεινε τόση ώρα στο παρκέ.

Ο ρυθμός που παίζονται τα παιχνίδια είναι εξοντωτικός και δεν μπορεί κανένας παίκτης να δίνει το 100% σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.  Ο Μπαρτζώκας υποχρεώθηκε να πάει σε άλλη λογική αφού έχασε τον Λο και τον Πέτγουεϊ. Ο Κόλινς δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, Παπαπέτρου, Κατσίβελης, Καββαδάς και Αγραβάνης δεν έχουν βοηθήσει και έτσι το rotation έκλεισε πάρα πολύ.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν χρειάζονται απλά μία μεγάλη νίκη, αυτή άλλωστε είχε έρθει στην πρώτη αγωνιστική του TOP 16 κόντρα στην Φενέρ, αλλά θέλουν να πάρουν πράγματα και από άλλους παίκτες. Κάποιος θα πρέπει να “ντυθεί” Λο και να βοηθήσει τον Σπανούλη στη δημιουργία. Εύκολο; Καθόλου. Ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να βρει λύσεις από τον Σλούκα αλλά ο διεθνής γκαρντ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, απλά ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει την τελευταία διετία να παίρνει τα ματς που τον… καίνε. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Ναβάρο δεν τα κατάφερε. Ο αγώνας στη Βιτόρια με την Λαμποράλ Κούτσα την ερχόμενη εβδομάδα είναι… τελικός.

Έχασε και… έμπλεξε ο Ολυμπιακός! Η Μπαρτσελόνα “άλωσε” το ΣΕΦ

Απίστευτες κουβέντες από Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στην κλήρωση του ντέρμπι!

Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστασόπουλος στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Κατήγγειλε τους διαιτητές του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Σκληρή απάντηση Γιαννακόπουλου σε Ολυμπιακό: Οι αιώνιοι δεύτεροι σκούζουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε