Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο τελευταίος γύρος του θριάμβου για τον Εουσέμπιο – Λαϊκό προσκύνημα στο Ντα Λουζ (ΦΩΤΟ)

Ο τελευταίος γύρος του θριάμβου για τον Εουσέμπιο – Λαϊκό προσκύνημα στο Ντα Λουζ (ΦΩΤΟ)

Εκεί όπου μεγαλούργησε, εκεί όπου έλαμψε και λατρεύτηκε σαν Θεός, εκεί, στο στάδιο Ντα Λούζ, θα αποχαιρετίσουν οι φίλοι της Μπενφίκα και όχι μόνο τον μεγάλο Εουσέμπιο, που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 71 ετών.

Συγκλονισμένη όλη η Πορτογαλία για το χαμό του «αγαπημένου της παιδιού», θρηνεί το χαμό του Εουσέμπιο, του ανθρώπου που έβαλε τη Μπενφίκα και όλη τη χώρα του στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Την Κυριακή, καλυμμένο με τη σημαία της Μπενφίκα, υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου και εν μέσω χειροκροτημάτων εκατοντάδων φιλάθλων, το φέρετρο του Εουσέμπιο έφτασε στο Ντα Λουζ. Εκεί, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και σήμερα, παρουσία 10.000 φιλάθλων και μη θα κάνει τον τελευταίο γύρο του θριάμβου, πριν οδηγηθεί στο χώρο όπου θα ταφεί, στα βόρεια προάστια της Λισσαβώνας.
Λουλούδια, κασκόλ και σημειώματα στο άγαλμα του Εουσέμπιο έξω από το Ντα Λουζ
Η νεκρική πομπή θα περάσει μέσα από τους δρόμους της πορτογαλικής πρωτεύουσας πριν φτάσει στο δημαρχείο, όπου έχει προγραμματιστεί μια ακόμη σεμνή επιμνημόσυνη τελετή. Οι σημαίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα κυματίζουν μεσίστιες.

«Η Πορτογαλία έχει χάσει ένα από τα πιο αγαπημένα της παιδιά τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα. Η χώρα θρηνεί το θάνατό του» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, συνοψίζοντας τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού.
/files/Image/2014/01/06/eusebio/eusebio2.JPG
«Ο καθένας θυμάται την ημέρα που έφυγε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια, να κλαίει για την Πορτογαλία. Τα δάκρυα του Εουσέμπιο είναι τώρα δικά μας», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας.

Μέχρι αργά το βράδυ, πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου, πολιτικοί και απλοί υποστηρικτές του θρύλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου απέτισαν φόρο τιμής στον «Μαύρο Πάνθηρα».

Από την Κυριακή και για τρεις ημέρες , η Πορτογαλία θα θρηνεί ένα από τα πιο επιφανή σύμβολά της. Η κηδεία αναμένεται να μοιάζει πολύ με την τελετή αποχαιρετισμού το 1999, μιας άλλης μεγάλης προσωπικότητας της Πορτογαλίας της Αμέλια Ροντρίγκεζ της αποκαλούμενης «βασίλισσας των Φάντο».

Επιπλέον, πολλές φωνές υποστηρίζουν ήδη ότι ο Εουσέμπιο πρέπει να τοποθετηθεί στο Εθνικό Πάνθεον εξ αρχής και όχι όπως συνέβη με τη βασίλισσα των Φάντο που της έγινε αυτή η τιμή δύο χρόνια μετά το θάνατό της.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί σήμερα στις 1600 GMT σε εκκλησία κοντά στο γήπεδο Ντα Λουζ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έφυγε” o Eουσέμπιο – Θρήνος στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο (VIDEO)

Στο Ντα Λουζ ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε