Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παπασταθόπουλος: Ματς δίχως αύριο με τη Ρουμανία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε ως τελικούς τους δυο αγώνες μπαράζ της Εθνικής με την Ρουμανία, ενώ τόνισε πως “… είτε θα προκριθούμε και όλα θα είναι τέλεια, είτε θα αποκλειστούμε και όλα θα είναι ένα χάος”.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε ακόμα στο μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής που είναι η επιθετική της λειτουργία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημα του Βίκτορ Πιτσούρκα.

“Παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε. Θα ήταν ιδανικό να κρατήσουμε καθαρό σκορ την Παρασκευή στην έδρα μας. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι δύο αυτές συναντήσεις. Θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, σαν τελικοί. Είτε θα προκριθούμε και όλα θα είναι τέλεια, είτε θα αποκλειστούμε και όλα θα είναι ένα χάος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δούμε. Ωστόσο, ελπίζουμε να βρεθούμε στην πλευρά των νικητών”.

Ο διεθνής αμυντικός συνέχισε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλο της Εθνικής: “Η Ρουμανία είναι μια πολύ ικανή ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο παρά στην τακτική. Είναι σαφές πως από τη στιγμή που έφτασαν στα μπαράζ είναι πολύ ανταγωνιστικοί και υπολογίσιμοι αντίπαλοι”.

Αναφορικά με το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι γίνεται εντός εδρας ο Παπασταθόπουλος είπε: “Δεν έχει σημασία που παίζουμε το πρώτο παιχνίδι, στην έδρα μας ή εκτός έδρας. Τέσσερα χρόνια πριν είχαμε το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ εναντίον της Ουκρανίας στην έδρα μας. Φέραμε ισοπαλία 0-0 και στη συνέχεια κερδίσαμε εκτός και εξασφαλίσαμε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα από τον τόπο”.

Για την επιθετική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε: “Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση, επειδή έχουμε το ταλέντο να τα πάμε πολύ καλύτερα και οι παίκτες που παίζουν μπροστά είναι η απόδειξη για αυτό. Σκοράρουν συνεχώς στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται και θα πρέπει να μπορούν να κάνουν το ίδιο και με την εθνική ομάδα. Φυσικά είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τους νέους συμπαίκτες τους στην Εθνική. Ελπίζω να σκοράρουμε κόντρα στη Ρουμανία όλα τα γκολ που δεν πετύχαμε στη φάση των ομίλων”.

Τέλος, ο αμυντικός της Ντόρτμουντ υπογράμμισε το γεγονός πως το Μουντιάλ είναι ξεχωριστό εξαιτίας της χώρας που το διοργανώνει: “Είναι μια μοναδική διοργάνωση και όλοι θέλουν να την ζήσουν, ή ως θεατές, πόσο μάλλον ως συμμετέχοντες. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε καθημερινή βάση για να βελτιωθώ και να είμαι σε θέση να πάρω τέτοιες ευκαιρίες, οι οποίες αξίζουν τις προσπάθειες και τις θυσίες χρόνων. Επιπλέον το να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, σε ένα τόσο συμβολικό μέρος για το ποδόσφαιρο, είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο. Κανείς μας δεν έχει αγωνιστεί ξανά εκεί, εγώ δεν έχω καν επισκεφτεί ξανά τη χώρα. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουμε το όνειρό μας και να παίζουμε στη Βραζιλία το καλοκαίρι”.

Διαβάστε ακόμα…

Σαλπιγγίδης: Κατάθεση ψυχής για την πρόκριση!

Ματαιώθηκε η προπόνηση της Εθνικής – Οι σκέψεις του Σάντος

Παίζει κόντρα στην Εθνική ο Ταταρουσάνου

Σάντος: Η ταυτότητα της Εθνικής καθορίστηκε το 2004

Κλειστά χαρτιά από Σάντος

Γκέκας: Νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ

Εθνική Ελλάδας: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τα μπαράζ


Χολέμπας: “Κόλαση” το Καραϊσκάκη για την Ρουμανία

Συγκέντρωση για Εθνική και… ατομικό για Σαμαρά

Μπαράζ… προβλημάτων – Νέο πλήγμα για τη Ρουμανία ενόψει Εθνικής!

Φορτούνης: Γεμίστε το γήπεδο και θα σας το ανταποδώσουμε! (VIDEO)

Ξεκίνησαν τα… βουντού! Πλήγμα στην Ρουμανία πριν τα μπαράζ

Απώλεια για τη Ρουμανία ενόψει Εθνικής

Στη… μαύρη αγορά για το Ρουμανία – Ελλάδα

Καραγκούνης: Μοιρασμένες πιθανότητες

Αυτό ήθελε! Ορθάνοιχτος ο δρόμος της Εθνικής για τη Βραζιλία

Λάζαρ: Έμπειρη ομάδα η Ελλάδα, αλλά προσεγγίσιμος αντίπαλος!

Ποπέσκου: Αν δεν τα καταφέρουμε και κόντρα στην Ελλάδα…

Τα ματς της Ρουμανίας στα προκριματικά του Μουντιάλ (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε