Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Προβάρει… το ένατο! “Τεράστια” Ρεάλ, “σκόρπισε” την Μπαρτσελόνα

Προβάρει… το ένατο! “Τεράστια” Ρεάλ, “σκόρπισε” την Μπαρτσελόνα

Μία από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας της έγραψε η Ρεάλ, αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα να δεχθεί ηχηρή “σφαλιάρα”. Οι “μερένγκες” ισοπέδωσαν με 100-62 τους Καταλανούς στον ισπανικό “εμφύλιο” και πήραν τεράστια πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας. Την Κυριακή ο μεγάλος τελικός κόντρα στην Μακάμπι, εκεί όπου η “βασσίλισα” θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιο της

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή στον τελικό της διοργάνωσης να διεκδικήσει απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 9ο τρόπαιο της ιστορίας της και να βρεθεί στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά από 19 «στείρα» χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα είχε ένα δυναμικά ξεκίνημα και προηγήθηκε με δέκα πόντους -κυρίως- χάρις τις προσπάθειες που δημιούργησε και “εκτέλεσε” ο Χουέρτας (αξιοποίησε και τις βολές που του δόθηκαν). Απ’ την άλλη, η Ρεάλ άργησε να μπει στον αγώνα, είχε από πολύ νωρίς τον Μπουρούση με δύο φάουλ, αλλά στη συνέχεια… σοβαρεύτηκε και με καλάθια στον αιφνιδιασμό αλλά και με αυτά του Μίροτιτς έφεραν το ματς στο 16-16. Ο Ροντρίγκες με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ 18-19, ενώ οι βολές από τις δυο ομάδες διαμόρφωσαν το 20-20 του δεκαλέπτου

Οι Μαδριλένοι “μπλόκαραν” τους Καταλανούς στο δεύτερο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Ροντρίγκες πήρε… κεφάλι στο σκορ με 31-20. Διαδοχικά τρίποντα από τις δυο ομάδες ανέβασαν το δείκτη του σκορ, με τους Μαδριλένους να φτάνουν τη διαφορά στο +13 με τους πόντους των Ρέγες, Φερνάντες και Ροντρίγκες. Πάντως, οι Καταλανοί κατάφεραν και πήγαν στο ημίχρονο με την διαφορά στο – 8 (37-45). Άξιο αναφοράς πως ο Ναβάρο πήρε μόλις δυο προσπάθειες (!), πετυχαίνοντας ένα τρίποντο, αφού ο Ροντρίγκες τον μάρκαρε πολύ καλά.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε σε… ρυθμούς Ρεάλ, με τον Μίροτιτς να οδηγεί την ομάδα του και τον Τόμιτς να “κρατάει” ζωντανή της Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι όμως πάτησα… γκάζι στην συνέχεια και με τους Μπουρούση και Ροντρίγκες να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, έφτασαν στο 73-48, που ήταν και σκορ τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι πλέον ήταν… μη αναστρέψιμο για την Μπαρτσελόνα,αφού οι παίκτες της Ρεάλ έφταναν εύκολα στο αντίπαλο καλάθι.

Δεκάλεπτα: 20-20, 37-45, 48-73, 62-100. 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν, Ντόρσεϊ 5, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 3, Παπανικολάου 6, Όλεσον 8, Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 16. 

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 12, Ρέγες 11, Ντίεθ, Μίροτιτς 19, Ροντρίγκεθ 21, Κάρολ 7, Ντάρντεν 6, Γιουλ 11, Μπουρούσης 7, Σλότερ 4, Μεζρί 2. 

Διαιτητές: Χριστοδούλου (Ελλάδα), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Διαβάστε ακόμα…

Αυτοκτόνησε η ΤΣΣΚΑ! Στον τελικό με… επική ανατροπή η Μακάμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε