Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Superleague 1: Ο Μάνταλος απειλεί τον Φορτούνη στις ασίστ

Superleague 1: Ο Μάνταλος απειλεί τον Φορτούνη στις ασίστ
Intime.gr

Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο “Γεώργιος Καμάρας”, στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-2), ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Superleague 1.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση της Superleague 1, ο Πέτρος Μάνταλος “… είναι μόλις ο δεύτερος στην ιστορία ποδοσφαιριστής, που φτάνει αυτό τον αριθμό και είναι μόλις μια πίσω από τον πρώτο Κώστα Φορτούνη“.

Ο Μάνταλος ξεκίνησε τη σεζόν τρίτος, αλλά ήδη έχει περάσει τον Χαβιέ Ούμπιδες, που σταμάτησε στις 48. Χρειάστηκε να παίξει 249 αγώνες στην κατηγορία για τα δώσει την 50η του ασίστ, ενώ ο -εδώ και καιρό τραυματίας- Φορτούνης έχει φτάσει τις 50 μετά από 186 αγώνες.

“Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι έχει ήδη έξι ασίστ στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ενώ κανένας άλλος δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις ως τώρα.

Οι καλύτερες σεζόν του ήταν η προπέρσινη με 11 και η περσινή με 9 ασίστ. Επιδόσεις που απειλεί, έχοντας ήδη έξι στα πρώτα εννέα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.” τονίζεται.

Πάντως, η διοργανώτρια σχολιάζει πως στα χρόνια πριν τη Superleague 1… μεσουράνησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με περισσότερες ασίστ, όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Βασίλη Τσιάρτας, -οι πιο πρόσφατοι- ωστόσο πριν από τη Superleague 1 “δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ασίστ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις