Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τα… πειράματα του Ρανιέρι και οι ανέτοιμοι διεθνείς

Τα… πειράματα του Ρανιέρι και οι ανέτοιμοι διεθνείς

Η εποχή Ρανιέρι στην Εθνική ξεκίνησε με το… αριστερό. Το ίδιο είχε συμβεί με τους Ρεχάγκελ, Σάντος και όλοι ελπίζουν ότι ο Ιταλός θα μπορέσει να ακολουθήσει το δρόμο των επιτυχιών που χάραξαν οι προκάτοχοί του.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ήταν κάκιστη στο πρώτο της ματς με τον Ρανιέρι στον πάγκο και γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία.

Το καλό είναι ότι η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του Euro δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να διορθώσει το λάθος της πρεμιέρας και να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν απευθείας στην τελική φάση της Γαλλίας.

Σε περίπτωση που το καθεστώς ήταν όπως παλιά, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την Εθνική ομάδα. Η απογοήτευση για την εμφάνιση και την ήττα είναι αυτή που μένει και μέχρι το επόμενο ματς της Ελλάδας, χρειάζεται να αλλάξουν αρκετά.

Ο Ρανιέρι δεν είναι δυνατόν να μάθει την ελληνική πραγματικότητα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το βασικό λάθος που έκανε ήταν το ότι θέλησε από την αρχή να αλλάξει πολλά. Ο Ιταλός ήρθε σε μία ομάδα που τόσα χρόνια παίζει με συγκεκριμένο στυλ. Αυτό δεν του έκανε και θέλησε με τη μία να το αλλάξει. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί χρόνος.

Είναι ξεκάθαρο ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που έχει λείψει από τους Έλληνες και προσπάθησε να εφαρμόσει από την αρχή το πλάνο του. Το εγχείρημα δεν ήταν επιτυχημένο.

Αρκετοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Ο Χολέμπας όλο το καλοκαίρι έπαιξε σε λίγα φιλικά με τον Ολυμπιακό ενώ δεν είχε δώσει επίσημο ματς πριν την αναμέτρηση με τη Ρουμανία. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα με τους Σαμαρά και Μήτρογλου οι οποίοι φάνηκαν… κρύοι.

Ο Σάμαρης αναζητεί το ρόλο του στη Μπενφίκα ενώ ο Μάνταλος μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά. Η χημεία απουσίασε από την Εθνική ομάδα και οι Ρουμάνοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Στις 11 Οκτωβρίου η Ελλάδα φιλοξενείται από τη Φινλανδία, σε ένα ματς που είναι κρίσιμο αφού οι Φινλανδοί νίκησαν στην πρεμιέρα του ομίλου τα Νησιά Φερόε.

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για Ρανιέρι: “Αγνόησε τον Αθανασιάδη”

Σε μπελάδες με το… καλημέρα η Εθνική

Προκριματικό Euro 2016: “Διπλό” στην Πορτογαλία η Αλβανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε