Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρινκιέρι: Άμυνα, η πρώτη λέξη που έμαθα!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι  ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας, μίλησε για τις πρώτες λέξεις που έμαθε στα ελληνικά, αλλά και το ιδιαίτερο γι’ αυτόν ματς κόντρα στην Ιταλία.

 Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι, στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA:

«Όταν μπαίνεις στο… αρχηγείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, βλέπεις πολλές ιστορικές φωτογραφίες και αντιλαμβάνεσαι εύκολα την σημαντικότητα αυτής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η πίεση και οι προσδοκίες δεν φοβίζουν την Ελλάδα. Αυτή η χώρα είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει την πίεση, καθώς ελληνικές ομάδες έχουν κερδίσει τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι συμπλήρωσε: «το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία θα έχει αρκετή συναισθηματική φόρτιση, ιδίως στο άκουσμα των εθνικών ύμνων. Αλλά μετά θα πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά τον δύσκολο αντίπαλο, δεδομένου ότι η Ιταλία θα έχει τρεις ΝΒΑers όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μπελινέλι και ο Ντατόμε. Πέραν αυτού, όμως, όλος ο πρώτος γύρος έχει δυσκολίες».

Για τους Ζήση και Σπανούλη, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής υπογράμμισε: «ο Ζήσης είναι ανιδιοτελής παίκτης, ιδιαίτερα αγαπητός και τον σέβονται όλοι, λόγω της νοοτροπίας του να βάζει πάνω από όλα την ομάδα. Ο Σπανούλης είναι τρεις φορές ο ΜVP του Final Four της Ευρωλίγκα, τι άλλο μπορώ να για αυτόν;».

Για τους στόχους στο Ευρωμπασκετ της Σλοβενίας είπε: «είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, αλλά όλοι παίζουν για το μεγαλύτερο έπαθλο. Μας ζήτησαν να παίξουμε για ένα μετάλλιο κι αυτός είναι ένας στόχος ικανός να παρακινήσει τους παίκτες. Οι πιο σημαντικές ημέρες θα είναι η 18η και η 19η Σεπτεμβρίου, στα προημιτελικά, εκεί όπου θα βγουν τα σταυρώματα για το βάθρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. οι έξι πρώτες ομάδες -πλην της διοργανώτριας Ισπανίας- θα βρεθούν στο Παγκόσμιο του 2014) μπορεί να είναι ένας πρωταρχικός στόχος για εμάς. Αλλά στο Ευρωμπάσκετ, θα βρούμε πολλούς αντιπάλους. Η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Ιταλία είναι μερικά παραδείγματα. Πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε ισορροπία στο παιχνίδι μας».

Τέλος, για την επικοινωνία με τους παίκτες, ο Τρινκιέρι τόνισε: «θα επικοινωνούμε (σ.σ με τους παίκτες) στα αγγλικά, αλλά μαθαίνω μερικά ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα; Φυσικά η άμυνα».

Διαβάστε ακόμα…

Χαμόγελα για Τρινκιέρι – Προπονήθηκε και ο Παππάς

Παπαπέτρου: Μέσω του κολεγίου θα βρω θέση στο ΝΒΑ

Θέλει νέα “βόμβα” με Τεόντοσιτς ο Ομπράντοβιτς!

Αλλάζει επίπεδο η Φενέρ του Ομπράντοβιτς! Ανακοίνωσε τις τρεις “βόμβες”

Μαυροκεφαλίδης: Είμαι ρούκι στην Εθνική

Σε προχωρημένες επαφές με Μάρτιν ο Ολυμπιακός (VIDEO

Ανακοίνωσε τον Κινέζο Πινγκ Σανγκ ο Παναθηναϊκός

Φώτσης: Είμαστε στην Εθνική γιατί το θέλουμε

Ο Ομπράντοβιτς παίρνει Κλέιζα στην Φενερμπαχτσέ

Θέλει Μποχωρίδη η Αρμάνι Μιλάνο

Αποχωρεί από την Εθνική των ΗΠΑ ο Λεμπρόν Τζέιμς!

Υπογράφει στην Αρμάνι ο Μος – Αλλαγή πλάνων για Ολυμπιακό

Στο ΝΒΑ και τους Ατλάντα Χοκς ο Άντιτς!

Πρόβλημα με Σόφο στην Εθνική – Δεν πάει στο Καρπενήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε