Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βομβαρδισμός! Η Ελλάδα “διέλυσε” την Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Εθνική όχι μόνο μπορεί να παίξει χωρίς τον Σπανούλη αλλά είναι ικανή να κάνει πάρτι απέναντι στην Τουρκία που είχε βλέψεις ακόμη και για μετάλλιο πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Με εκπληκτική εμφάνιση οι παίκτες του Τρινκιέρι νίκησαν με το εμφατικό 84-61, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και κόντρα στην Ιταλία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν μία τέτοια εξέλιξη σε ένα ματς της Εθνικής κόντρα στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς τον Σπανούλη. Οι Έλληνες παίκτες όμως, έκαναν μεγάλο ματς και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να σκεφτούν καν το ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον αγώνα. Η Ελλάδα πέρασε στην επόμενη φάση αλλά θέλει νίκες και στα δύο επόμενα ματς διότι τα αποτελέσματα που θα μεταφέρει είναι, σίγουρα, αυτό με την Ιταλία και πιθανότατα, με την Φινλανδία.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι επιφύλασσε έκπληξη στον Τάνιεβιτς αφού λόγω της απουσίας του Σπανούλη ξεκίνησε με τον Παπανικολάου στη θέση του σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Ζήση. Η Εθνική με τον Μπουρούση να σκοράρει συνεχώς στην επίθεση είχε το προβάδισμα στο σκορ αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν της επέτρεπαν να ξεφύγει. Ο Τούρκογλου ήταν εκτός αγώνα ενώ ο Σλούκας έδινε λύσεις. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-16 υπέρ της Ελλάδας.

Στο δεύτερο υπήρξε σημαντική βελτίωση στα ριμπάουντ αλλά οι Τούρκοι βρήκαν στο πρόσωπο του Ιλιασόβα τον άνθρωπο που τους έδινε πόντους. Τα τρίποντα ήταν η απάντηση της Ελλάδας και με 5/7 στο πρώτο μέρος η διαφορά έφτασε στους 9 (32-41). Στη λήξη του χρόνου ο Γκιουλέρ μείωσε στο 35-41 του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα είχε διαβάσει τις αδυναμίες της Τουρκίας και συνέχισε να χτυπά με τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ κέρδιζε όλους τους αντιπάλους του ενώ η περιφέρεια της Εθνικής ήταν σε μεγάλη ημέρα. Με 8/11 τρίποντα ΚΑΙ τον Ζήση να μοιράζει εκπληκτικά το παιχνίδι και να καλύπτει το κενό του Σπανούλη, η διαφορά ανέβηκε στους 15 πόντους (49-64) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει αλλά οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν σταμάτησαν να κυνηγούν στην άμυνα ενώ στην επίθεση, χωρίς τον Μπουρούση που έμεινε στον πάγκο αφού ήταν ταλαιπωρημένος λόγω της ίωσης, οι λύσεις ήρθαν μέσα από την ομαδικότητα. Τα σουτ συνέχισαν να μπαίνουν ενώ οι 21 ασίστ είναι απίστευτο νούμερο για τέτοιο ματς και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική είχε μόνο δύο γκαρντ. Το τελικό 61-84 σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την επόμενη φάση.

Την Κυριακή κόντρα στην Ιταλία η Ελλάδα θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου και για να έχει το απόλυτο των βαθμών στην επόμενη φάση.Ο Μπουρούσης με 21 πόντους, ο Ζήσης με 11 ασίστ, ο Σλούκας με 14 πόντους, ο Περπέρογλου με 12 οι κορυφαίοι της Εθνικής που είδε όλους τους παίκτες της να δίνουν το 110%.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία: Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς 9 (4/8 σουτ), Γκιουλέρ 6 (2/4 τρίποντα), Ιλιασόβα 13 (6/12 σουτ), Ερντέν 5, Τσετίν (1), Γκονλούμ 8 (8 ριμπάουντ), Αρσλάν 9 (5 ασίστ), Ασίκ 6, Τούρκογλου 2 (0/9 σουτ, 4 λάθη)

Ελλάδα: Σλούκας 14 (3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Μπουρούσης 21 (8/10 σουτ, 4 ριμπάουντ), Ζήσης 6 (3/7 σουτ, 11 ασίστ), Περπέρογλου 12 (2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Φώτσης 3 (1), Παπανικολάου 11 (5/7 σουτ, 4 ριμπάουντ), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6 (2/5 σουτ, 5 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 5 (6 ριμπάουντ), Μπράμος 6 (2/3 σουτ), Πρίντεζης.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου

Ρωσία – Σουηδία 62-81
Ιταλία – Φινλανδία 62-44
Τουρκία – Ελλάδα 61-84

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Διαφορά πόντων
1. Ελλάδα 6 3 +60
2. Ιταλία 6 3 +40
3. Φινλανδία 5 3 +9
4. Σουηδία 4 3 -30
5. Ρωσία 3 3 -35
6. Τουρκία 3 3 -44

Έκανε το 3Χ3 η Ιταλία και περιμένει την Εθνική

Η Σουηδία συνέτριψε την “τραγική” Ρωσία

Χωρίς τον Σπανούλη…

Η σειρά των… γειτόνων: Τουρκία – Ελλάδα (20:00)

“Σημαντικός ο Σπανούλης αλλά μπορούμε και χωρίς αυτόν”

Τρινκιέρι: Θα “σκοτώσουμε” την Τουρκία ή θα την “γιατρέψουμε”

Αμφίβολος για την Τουρκία ο Σπανούλης

Αγωνία στην Εθνική για Σπανούλη

Δάμασε την… Αρκούδα – Το 2×2 η Εθνική στο Eurobasket

Κάτι ξέχασε η FIBA! Δείτε το TOP5 του Ευρωμπάσκετ (VIDEO)

Πρώτο “μπαμ” στο Ευρωμπάσκετ με… θύμα την Τουρκία!

Ιδανικό ξεκίνημα με Σουηδία – Έστειλε… μήνυμα η Εθνική!

Δεύτερο “καμπανάκι” για την Εθνική – Έχασε από την Βοσνία 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε