Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ράφα Μπενίτεθ, για να γίνει ο διάδοχος του Ματίας Αλμέιδα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, φέρεται να βρίσκεται η Ένωση, σύμφωνα με την ισπανική Marca.
“Ο Ράφα Μπενίτεθ φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά προπονητική του καριέρα” αναφέρει η Marca και προσθέτει: “Ο Μαδριλένος τεχνικός έχει φτάσει σε συμφωνία με την ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ελληνικής ομάδας, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό Ματίας Αλμέιδα”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισπανικού Μέσου “ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Χαβιέρ Ριμπάλτα, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Μπενίτεθ για να του παρουσιάσει το πλάνο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.
Η πρόθεση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη: να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και το διεθνές κύρος του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο κορυφαίων ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Λίβερπουλ και η Νάπολι, μεταξύ άλλων.”
Όπως επισημαίνει η Marca, η πιθανή έλευση του Μπενίτεθ στην ΑΕΚ εντάσσεται σε μια αυξανόμενη τάση που θέλει τους Ισπανούς προπονητές ν’ αφήνουν έντονο “αποτύπωμα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας αναφορά στους Ερνέστο Βαλβέρδε, Μίτσελ Γκονζάλες, Μανόλο Χιμένεθ και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόθεση της ΑΕΚ είναι να επωφεληθεί από την εμπειρία και το πρεστίζ του Μπενίτεθ (ο οποίος έχει προπονήσει ομάδες όπως οι Ρεάλ, Βαλένθια, Λίβερπουλ και Νάπολι). Καταλήγει, ωστόσο, παρουσιάζοντας ανοιχτό ακόμα το θέμα και τονίζοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.
Πάντως, από την ΑΕΚ διαψεύδεται πως υπάρχει συμφωνία με κάποιον προπονητή, τονίζοντας ότι η διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπό άκρα μυστικότητα.