Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Ντου» από Κροάτες οπαδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τραυματίες

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Ντου» από Κροάτες οπαδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τραυματίες
youtube

Μπορεί η UEFA να μην έδωσε το «ΟΚ» για υπάρξουν οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο ματς στην έδρα της ΑΕΚ, ωστόσο φίλοι της κροατικής ομάδας βρέθηκαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν ένα «άγριο» σκηνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραμονές του αγώνα των δυο ομάδων για των 3ο προκριματικό του Champions League.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (07.08) στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (παρά την απαγόρευση μετακίνησης, βρέθηκαν στη χώρα μας), παραμονές του αγώνα της κροατικής ομάδας με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League.

Οι περίπου 150 φίλοι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ φαίνεται πως έφυγαν με αυτοκίνητα από την κροατική πρωτεύουσα, έφτασαν το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την άφιξή τους έξω από την OPAP Arena άρχισαν να τραμπουκίζουν παρευρισκόμενους στην πλατεία (έκαναν «επιδρομή» ακόμη και σε απλό κόσμο και οικογένειες με παιδιά), ενώ φέρονται να επιχείρησαν ανεπιτυχώς φθορές στον ατσάλινο αετό.

 

Ακολούθησαν συμπλοκές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (σύμφωνα με το ΑΠΕ, με οπαδούς της ΑΕΚ) στις οποίες σημειώθηκαν ζημιές στα παρακείμενα καταστήματα, αλλά και τραυματισμοί, ενώ είχαμε και προσαγωγές. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertsports, υπάρχουν αναφορές για έξι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά -από αιχμηρό αντικείμενο- ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται πως δεν επετράπη από την UEFA στους Κροάτες οπαδούς να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της «OPAP Arena» λόγω της υψηλής επικινδυνότητας του αγώνα (διατηρούν καλές σχέσεις με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις