Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ένα “άδειο” αεροπλάνο έρχεται για την Ολυμπιακή φλόγα!

Κορονοϊός: Ένα “άδειο” αεροπλάνο έρχεται για την Ολυμπιακή φλόγα!
ΦΩΤΟ Reuters

Αεροσκάφος με αποχρώσεις του «Τόκιο 2020» έφυγε σήμερα (18.03.2020) από το διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό την Αθήνα, για να μεταφέρει πίσω στην Ιαπωνία την Ολυμπιακή φλόγα, χωρίς όμως  αντιπροσωπεία από τους διοργανωτές, λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 δήλωσε ότι επέλεξε να μην στείλει αντιπροσωπεία… υψηλού επιπέδου στην Αθήνα για την Τελετή Παραλαβής της Φλόγας λόγω του κορονοϊού (αρχικά συμπεριέλαβε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιοσίρο Μόρι και την υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων Σεϊκό Χασιμότο, στην Ελλάδα).

Click4more: Κορονοϊός: “Ψίθυροι” για… αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Όπως αναφέρει και το Reuters, ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελλάδα θα λάβει τη φλόγα σε μια τελετή παράδοσης, σύμφωνα με διοργανωτές. Στελέχη του Τόκιο 2020, που βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις, ταξίδεψαν την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα θα συνοδεύσουν την φλόγα πίσω στην Ιαπωνία.

 Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στο ιαπωνικό έδαφος την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ματουσίμα και θα υπάρξει κλειστή τελετή.

Κορονοϊός: Ξέσπασμα από Στεφανίδη! «Η ΔΟΕ παίζει με την υγεία μας»

 Παρά τις κορυφαίες διοργανώσεις που ακυρώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, σε απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων υποστηρίζουν ότι οι Αγώνες θα ξεκινήσουν όπως είχε προγραμματιστεί στις 24 Ιουλίου.

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε χθες (17.03.2020) ότι παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην  διεξαγωγή τους, παρά την παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις