Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κρίσιμη επαφή ΔΟΕ – Ιαπωνίας για την… τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός: Κρίσιμη επαφή ΔΟΕ – Ιαπωνίας για την… τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων
ΦΩΤΟ Reuters

Πολλά φαίνεται πως θα κριθούν για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στη σημερινή (24.03.2020) επαφή που θα έχει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Οι εξελίξεις παγκοσμίως με τον κορονοϊό αλλά και οι αλλεπάλληλες αντιδράσεις των Ομοσπονδιών, για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, φαίνεται πως… επισπεύδουν τις διαδικασίες και «πιέζουν» υπερβολικά την ΔΟΕ (έδινε αρχικά περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων για να πάρει τη σχετική απόφαση).

Παραδοχή μέλους ΔΟΕ! “Θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες”

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θα πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα (στις 13:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Μάλιστα, η εφημερίδα “Sankei” αναφέρει πως η  κυβέρνηση της Ιαπωνίας συζητά με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για ένα χρόνο.

Στους διοργανωτές ασκούνται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις για να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και ήδη έχει αναστατωθεί η προετοιμασία όλων των αθλητών.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις