Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: H νίκη του στο Αυστραλιανό Όπεν τον βάζει στους καλύτερους όλων των εποχών

Νόβακ Τζόκοβιτς: H νίκη του στο Αυστραλιανό Όπεν τον βάζει στους καλύτερους όλων των εποχών

O Σέρβος τενίστας είναι πια ο κορυφαίος πολυνίκης του συγκεκριμένου Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς ήταν τελικά ο νικητής του φετινού Αυστραλιανού Όπεν. Κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στο Melbourne Parks, ο Σέρβος τενίστας είναι πια ο κορυφαίος πολυνίκης του συγκεκριμένου Grand Slam. Ο Νόλε, με τη νίκη του αυτή, κατάφερε να ξεπεράσει πλέον τους Φέντερερ και Έμερσον. Όπως ήταν φυσικό ο Τζόκοβιτς το γιόρτασε έντονα και είχε κάθε λόγο να το κάνει -με μουσική, χορό και βγάζοντας λόγο προς τους φιλάθλους…

Κι ενώ Ναδάλ μπήκε πολύ δυνατά στο  Grand Slam της Αυστραλίας, κερδίζοντας τους 6 αγώνες πρόκρισης χωρίς να χάσει σετ, βρήκε απέναντι του στον τελικό το Σέρβο τενίστα -κάτι που είχε να συμβεί από το 2012, όπου είχε επικρατήσει και πάλι ο Τζόκοβιτς. Κατά τη bwin τα στατιστικά ήταν υπέρ του Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς ο Ράφα είχε 2 στους 2 χαμένους τελικούς έκτοτε, ενώ Νόλε είχε 3 στις 3 νίκες. Έτσι στον τελικό της 27ης Ιανουαρίου, ο Τζόκοβιτς δεν έχασε σετ και κέρδισε άξια το Ναδάλ με 3-0 σετ, σημειώνοντας μια ιστορική νίκη για την καριέρα του.

Ο Σέρβος τενίστας διανύει μια εξαιρετική χρονιά, αφού μέσα σε 6 μήνες κερδίζει το 3ο του Grand Slam, μετά το Wimbledon και το US Open. Ο Τζόκοβιτς, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας με 10955 πόντους, έναντι 8320 του 2ου Ναδάλ. Μάλιστα με το Αυστραλιανό Όπεν, συμπλήρωσε συνολικά τους 15 τίτλους Grand Slam, κάτι που τον τοποθετεί στην 3η θέση των αθλητών με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του τένις.

Ωστόσο παρά τη μεγάλη επιτυχία του, ο Τζόκοβιτς δεν απολαμβάνει της αγάπης που έχουν οι φίλαθλοι για τους Φέντερερ και Ναδάλ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι λόγοι είναι προσωπικοί αλλά και αγωνιστικοί. Αφενός, στο παρελθόν ο Τζόκοβιτς υπήρξε το «κακό παιδί» ενώ οι άλλοι δύο τα «καλά παιδιά» του τένις. Αφετέρου, μιλώντας αγωνιστικά, ο Σέρβος κέρδισε τον πρώτο σημαντικό αγώνα το 2005 στο Γαλλικό Όπεν, στο οποίο ο Ναδάλ είχε βγει εκείνη τη χρονιά νικητής ενώ ο Φέντερερ είχε ήδη κερδίσει 4 τίτλους μέχρι τότε. Πιο «παλιοί» λοιπόν οι Φέντερερ και Ναδάλ, έγιναν γνωστοί και αγαπητοί πριν από τον Τζόκοβιτς. Γεγονός βέβαια που εύκολα ανατρέπεται, ειδικά μετά τις τελευταίες νίκες του Σέρβου αθλητή.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις