Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: “Είμαστε στα… χαμένα” δηλώνει αντίπαλος της Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες: “Είμαστε στα… χαμένα” δηλώνει αντίπαλος της Στεφανίδη
Intime.gr

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) καλείται να πάρει απόφαση, για το αν θα αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που οι αθλητές –παγκοσμίως- δεν ξέρουν πως πρέπει να… κινηθούν.

Οι αθλητές το τελευταίο διάστημα βρίσκονται με το δάχτυλο στο… refresh, προκειμένου να μάθουν αν θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ή αν θα πρέπει ξαφνικά να σταματήσουν τον εγκλεισμό τους και να βρουν εγκαταστάσεις για να προετοιμαστούν.

Πολλές είναι πλέον οι Ομοσπονδίες που έχουν στείλει αίτημα στη ΔΟΕ για αναβολή του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού», μέσα σε αυτές και η Ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ. Μια από τις μεγάλες -και πολλές- ελπίδες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για μετάλλιο, η Σάντι Μόρις, μίλησε για την κατάσταση που βιώνει.

Click4more: Κορονοϊός: Κρίσιμη επαφή ΔΟΕ – Ιαπωνίας για την… τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αντιπάλους της Κατερίνας Στεφανίδη θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή την περίοδο σε προπονητικό κέντρο στο Άρκανσας, ενόψει των Αγώνων. Η πανδημία του κορονοϊού όμως έχει κρατήσει τις εγκαταστάσεις κλειστές και έχει αναγκάσει την ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο στο επί κοντώ να… μείνει σπίτι και να προσπαθεί να κρατήσει τη φυσική της κατάσταση σε ικανοποιητικά επίπεδα, τρέχοντας στους δρόμους της γειτονιάς της. Στην περίπτωση –όμως- που η ΔΟΕ δεν ανακοινώσει αναβολή, τότε η Σάντι Μόρις θα πρέπει να κάνει ταξίδι 14 ωρών με το αυτοκίνητο, προκειμένου να φτάσει στην Ατλάντα και να ενσωματωθεί σε ένα προπονητικό γκρουπ, παίρνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

«Όπως όλοι οι αθλητές, είμαστε στα… χαμένα! Είτε διακινδυνεύεις τη δική σου υγεία και περνάς όλη τη χώρα για να ενσωματωθείς σε μια μικρή προπονητική ομάδα σε μια ιδιωτική εγκατάσταση, είτε περιμένεις να δεις αν οι εγκαταστάσεις ανοίξουν σε τέσσερις εβδομάδες. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε» ανέφερε σχετικά η Σάντι Μόρις, μιλώντας στο CNN Sport.

«Θα αναβληθούν; Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Οκτώβριο αντί για τον Αύγουστο; Σε αυτό το σημείο, η μόνη επιλογή που έχουν οι αθλητές είναι να είναι έτοιμοι κυριολεκτικά για… οτιδήποτε.

Το να μην γνωρίζεις αν θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες μπορεί να γίνει πολύ ψυχοφθόρο. Είναι πολύ δύσκολο να μην επικεντρωθείς σε αυτό, όταν έχεις τα social media, τις ειδήσεις και τον πανικό» ανέφερε ακόμα η Μόρις, που προσπαθεί να δει τη θετική πλευρά της κατάστασης, ξεπερνώντας τους μικροτραυματισμούς της.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις