Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σοκ στην παγκόσμια κολύμβηση! Δεκατετράμηνος αποκλεισμός στον Λόχτε

Σοκ στην παγκόσμια κολύμβηση! Δεκατετράμηνος αποκλεισμός στον Λόχτε
@RyanLochte

Ο Αμερικανός έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση υπέπεσε σε νέο… παράπτωμα. Ο Ράιαν Λόχτε δέχθηκε τον 14μηνο αποκλεισμό από την ομοσπονδία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ.

Τον 14μηνο αποκλεισμό του Ράιαν Λόχτε γνωστοποίησε η ομοσπονδία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, σοκάροντας… τον κόσμο της πισίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λόχτε είχε αναρτήσει μία εικόνα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία λάμβανε μια έγχυση επιτρεπόμενων ουσιών. Ωστόσο, μεταγενέστερη έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή υπερέβαινε τα επιτρεπτά επίπεδα (ο Ολυμπιονίκης πήρε μεγαλύτερη ποσότητα από επιτρεπόμενη ουσία μέσα σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών, κάτι που απαγορεύεται).

Η ποινή αρχίζει να μετρά από τις 24 Μαΐου όταν και ο Λόχτε πήρε τη συγκεκριμένη αγωγή, χωρίς όμως να έχει πάρει την έγκριση από την αρμόδια αρχή. Ο 33χρονος Αμερικανός κολυμβητής θα κατέβαινε σε τέσσερα αγωνίσματα στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ράιν Λόχτε: «Ήμουν μεθυσμένος» – Η νύχτα ντροπής στο Ρίο που «στοιχειώνει» τις ΗΠΑ

Ο Λόχτε έχει τραβήξει αρκετές φορές τα φώτα της δημοσιότητας για εξωαγωνιστικούς λόγους, λόγω της άστατης ζωής του μακρυά από τις πισίνες, με… αποκορύφωμα το συμβάν στο οποίο είχε εμπλακεί -μαζί με τρεις συμπατριώτες του- στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις