Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσιτσιπάς: “Ζω το όνειρο! Είδα πολλές ελληνικές σημαίες” – video

Τσιτσιπάς: “Ζω το όνειρο! Είδα πολλές ελληνικές σημαίες” – video
ΑΠΕ

Ενθουσιασμένος από την πρόκριση του στα ημιτελικό του «Rogers Cup» εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε δηλώσεις του μετά την επική του νίκη επί του Γερμανού Ζβέρεφ. Τι ανέφερε για το ελληνικό κοινό που τον στηρίζει στο Τορόντο, αλλά και για τον επόμενο του αντίπαλο, τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον.

«Κυριολεκτικά, ζω το όνειρο. Είχα μια εκπληκτική πορεία στη Βαρκελώνη και τώρα, στο Τορόντο, έχω άλλη μια εδώ. Νιώθω ευλογημένος που έχω όλους αυτούς τους ανθρώπους, την ελληνική κοινότητα, που έρχεται και με υποστηρίζει στους αγώνες μου. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη και απολαμβάνω το χρόνο μου εδώ. Είμαι ακόμα στο τουρνουά και είμαι ενθουσιασμένος για τον ημιτελικό. Παίζω καλό τένις, έχω πολλή αυτοπεποίθηση, οπότε ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ε-Π-Ι-Κ-Ο-Σ ο Τσιτσιπάς στον Καναδά! «Μυθική» ανατροπή και νίκη επί του Ζβέρεβ – videos

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα της ανατροπής στο δεύτερο σετ απέναντι στο Νο-3 της παγκόσμιας κατάταξης είπε: «Δεν έχω ιδέα πως τα κατάφερα. Απλά έγινε. Έκανα τα πράγματα που έπρεπε και έπαιξα με τον σωστό τρόπο εκείνη τη στιγμή και κατάφερα να κάνω το break και να μείνω στον αγώνα. Είχε να κάνει με την αυτοπεποίθηση και με τις σωστές επιλογές σε εκείνο το συγκεκριμένο γκέιμ».

Σχετικά με τον επόμενο αντίπαλό του, τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, ο Τσιτσιπάς είπε: «Είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης. Έπαιξε στον τελικό του US Open πέρσι και είμαι σίγουρος πως είναι πολύ πιο επικίνδυνος σε αυτή την επιφάνεια απ’ ότι στο χώμα. Πρέπει να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος γι’ αυτόν τον αγώνα. Έχει μεγάλο σερβίς, θα είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Θα προσπαθήσω να βρω τον κατάλληλο τρόπο, να αναμείξω τα πράγματα λίγο και να τον μπερδέψω».

Σε άλλες του δηλώσεις, ο Τσιτσιπάς εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη –με ανατροπή- που πέτυχε κόντρα στον Ζβέρεφ. «Δεν ξέρω πώς το έκανα αυτό! Εσείς θα μου πείτε (γέλια). Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Απλώς κατάφερα να ανατρέψω το ματς, να γεμίσω άγχος τον αντίπαλό μου και να παραμείνω ζωντανός. Ίσως και να ξεγέλασα τον Ζβέρεφ, γιατί έκανα κάποια πράγματα που δεν τα περίμενε», τόνισε ο Έλληνας τενίστας, που στη νέα λίστα της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα θα μπει στο Top 20.

«Είναι κάτι φανταστικό. Είμαι περήφανος, για τον εαυτό μου και την πατρίδα μου. Νιώθω περήφανος γιατί βγάζω στο κορτ τον καλύτερό μου εαυτό σε τόσο μεγάλα τουρνουά και που μπορώ να κάνει το τένις μεγάλος στην Ελλάδα. Είδα σήμερα πολλές ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και τόσο κόσμο να με υποστηρίζει. Ένιωσα ότι έπαιζα στην… έδρα μου. Σαν να έπαιζα στην Αθήνα», ανέφερε.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις