Τρίτη, 5 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ανοιχτά τα γήπεδα σε μπάσκετ, βόλεϊ και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα

Ανοιχτά τα γήπεδα σε μπάσκετ, βόλεϊ και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και έβαλε “λουκέτο” στα γήπεδα της Super League 1, αλλά όχι στο μπάσκετ και σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε γνωστά τα μέτρα της κυβέρνησης για την προσπάθεια εξάλειψης της οπαδικής βίας, μετά και τα επεισόδια στου Ρέντη που έφεραν τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, εξηγώντας ότι αυτά αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι το μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρινάκης ανέφερε σχετικά τα εξής: «Θεωρούμε ότι τα επεισόδια επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα του βόλεϊ ό,τι συνέβη εκεί. Πολλές φορές οι οπαδοί που πάνε εκεί δεν έχουν καμία επαφή με το σπορ, δεν ξέρουν καν τι είναι το… φιλέ. Μεταφέρθηκε ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε. Στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, ενδιαφέρον, που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε οριακούς αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, χωρίς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να είχαμε την ίδια απόφαση στα άλλα αθλήματα».

Ως εκ τούτου, στο μπάσκετ θα υπάρχουν κανονικά οπαδοί στην Basket League, αλλά και σε Euroleague, Eurocup και Basketball Champions League, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα γήπεδα και στο βόλεϊ και σε όλα τα ομαδικά και μη αθλήματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις