Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτη δήλωση του Κέβιν Ντουράντ βάζει νέα «βόμβα» στα «θεμέλια» των Μπρούκλιν Νετς

Απίστευτη δήλωση του Κέβιν Ντουράντ βάζει νέα «βόμβα» στα «θεμέλια» των Μπρούκλιν Νετς
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Μπρούκλιν Νετς δεν προλαβαίνουν να… σβήνουν φωτιές τον τελευταίο καιρό και μετά τον Καϊρί Ίρβινγκ, η νέα “βόμβα” ήρθε από τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο ηγέτης των Νετς έκανε μία δήλωση που δείχνει… απαξίωση στους συμπαίκτες του και κάνει αντιληπτό ότι ο ίδιος ο Ντουράντ δεν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση στην ομάδα.

«Κοίτα την αρχική μας πεντάδα. Έντμοντ Σάμνερ, Ρόις Ο’Νιλ, Τζο Χάρις, Νικ Κλάξτον κι εγώ. Δεν είναι ασέβεια, αλλά τι περιμένεις από αυτή την ομάδα; Περιμένεις να κερδίσουμε επειδή είμαι εγώ εκεί», τόνισε ο Ντουράντ και φαίνεται ότι πολύ δύσκολα πια οι Μπρούκλιν Νετς θα γίνουν… ομάδα για να διεκδικήσουν τον τίτλο στο NBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντουράντ

“Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να ζητήσω ανταλλαγή. Πήγα και τους είπα «δεν θέλω να κάνουμε σουτάκια, θέλω να κάνουμε καλύτερη προπόνηση». Τους εξήγησα ότι θέλω περισσότερα, ότι θέλω να δουλεύω σε πιο πολλούς τομείς, ήθελα να κάνω περισσότερες ασκήσεις στην προπόνηση και όχι μόνο σουτάκια.

Αυτά τους εξήγησα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ποτέ δεν τους είπα «ότι όλοι γύρω από εμένα πρέπει να δουλεύουν για να κάνουν την δική μου ζωή ευκολότερη». Όχι, θέλω εγώ να κάνω την ζωή των υπόλοιπων ευκολότερη. Μπορείτε να καλέσετε τον Στιβ Νας και να τον ρωτήσετε. Του έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερες ασκήσεις στην προπόνηση.

Δεν αισθανόμουν ότι κάνουμε κάποια πρόοδο και κανένας γύρω μου δεν το αισθανόταν. Με τον Ζακ Βον είναι διαφορετικά τα πράγματα. Eίχα κάποια παράπονα το καλοκαίρι, ήθελα να λειτουργούμε περισσότερο ως ομάδα. Ήθελα να μας σέβονται στην μπασκετική κοινότητα.

Δεν θέλω οι παίκτες να μας κοιτούν και να λένε «φίλε αυτοί είναι γεμάτοι σκ@@α, δεν είναι μια ομάδα στην οποία θα ήθελα να παίξω». Έτσι όταν παίζουμε σκ@@α, όλοι ξέρουμε σε ποιον θα πέσει η ευθύνη, για αυτό ζήτησα ανταλλαγή. Απλά μου αρέσουν οι καλές προπονήσεις, μου αρέσει η σωστή προετοιμασία και να υπάρχει ενέργεια, αυτό το έχουμε τώρα με τον Ζακ Βον.

Αυτό είπα στην διοίκηση το καλοκαίρι. Δεν ένιωθα ότι είχαμε αυτά τα πράγματα την προηγούμενη χρονιά. Δεν κάναμε καλές προπονήσεις, δεν προετοιμαζόμασταν σωστά, δεν υπήρχε η κατάλληλη ενέργεια για να υπάρξει χημεία στην ομάδα. Αυτό έχουμε αρχίσει και το χτίζουμε με τον νέο προπονητή. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που βρίσκουν σιγά σιγά τον ρόλο τους.

Αρκετοί άνθρωποι λένε πως δεν είμαι ηγέτης επειδή δεν λέω στον Καϊρί να εμβολιαστεί ή επειδή δεν τον… καταδίκασα επειδή δεν παίζει αυτή την περίοδο στους Νετς. Δεν θα πω σε έναν μεγάλο άντρα τι να κάνει και τι να μην κάνει με τη ζωή του και να αναλύσω τις σκέψεις του.

Δείτε την πεντάδα μας. Ο Σάμνερ, ο Ο’ Νιλ, ο Χάρις, ο Κλάξτον κι εγώ. Δεν είναι ασέβεια, αλλά τι μπορεί να περιμένει κάποιος από αυτή την ομάδα; Περιμένει ότι θα νικήσουμε επειδή είμαι εγώ εκεί έξω, περιμένει να παίξουμε καλά επειδή υπάρχει ο τύπος με το νούμερο 7 στη φανέλα.

Περνάω καλά, αν υπήρχε ένα μικρόφωνο για περισσότερη ώρα πάνω μου, ο κόσμος θα σταματούσε να με ρωτάει αν είμαι χαρούμενος ή όχι. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μετά από τη ρήξη αχιλλείου και την πανδημία, δεν ήξερα καν αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις