Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Δεν χρειάστηκε το εμβόλιο ο Στέφανος, έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό οι αθλητές»

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Δεν χρειάστηκε το εμβόλιο ο Στέφανος, έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό οι αθλητές»
ΦΩΤΟ Intime

Σχόλιο πάνω στις δηλώσεις του γιου Στέφανου, έκανε ο Απόστολος Τσιτσιπάς, σχετικά με το γεγονός παραμένει ανεμβολίαστος και υπεραμύνεται αυτής της θέσης.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του γιου του Στέφανου -σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ- αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το κατά πόσο είναι αναγκαία τα εμβόλια, δηλώνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στην Πολιτεία.

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται» και προσέθεσε:

«Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα (19/8) εκ νέου σχόλιο πάνω στο ζήτημα των εμβολιασμών έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από τις δηλώσεις του την Τρίτη (17/8) που αποκάλυψε ότι είναι ανεμβολίαστος αφού δεν είναι υποχρεωτικό και ξεσήκωσε «κύμα» αντιδράσεων, καθώς αποτέλεσε και πρόσωπο της κυβερνητικής καμπάνιας για τα μέτρα ασφάλειας απέναντι στον ιό στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε μετά τη νίκη του επί του Κόρντα στο Σινσινάτι, πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά επιμένει πως δεν βρίσκει λόγο να το κάνει ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να παρέχουν περισσότερα συν απ’ ότι πλην.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις