Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αργεντινή: Πάρτι πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων για τους πρωταθλητές του Μουντιάλ 2022

Αργεντινή: Πάρτι πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων για τους πρωταθλητές του Μουντιάλ 2022
ΦΩΤΟ Reuters

Απίστευτες εικόνες στην Αργεντινή, με τους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, να μην έχουν τέλος, από το ξημέρωμα της Τρίτης (20/12) και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υπολογίζεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια Αργεντίνοι ξεχύθηκαν στην πρωτεύουσα για να υποδεχθούν και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές του Σκαλόνι, οι οποίοι τους χάρισαν την τεράστια χαρά της κατάκτησης του τροπαίου στο Μουντιάλ 2022.

Μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της, η Αργεντινή έφθασε στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου και μία ολόκληρη χώρα που ζει για το ποδόσφαιρο πανηγύρισε με την… ψυχή της.

Μέσι ο νέος… θεός της Αργεντινής

Κεντρικό πρόσωπο φυσικά, ο Λιονέλ Μέσι. Ο άνθρωπος που κατάφερε να λατρευτεί όσο και ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα, ακολούθησε τα… βήματα του “θεού” της Αργεντινής και οδήγησε την Εθνική Ομάδα μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ολόκληρο το Μπουένος Άιρες γέμισε έτσι με φανέλες του Λιονέλ Μέσι με το 10 στην πλάτη και ο ίδιος ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να το απολαμβάνει απόλυτα. Ήταν αυτός μάλιστα που έδινε το… σύνθημα από την οροφή του λεωφορείου στην παρέλαση των παικτών, καταναλώνοντας και μεγάλες ποσότητες μπίρας.

Δεν έλειψαν και τα ατυχήματα

Η κοσμοσυρροή ήταν πάντως τόσο μεγάλη, που δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, με μία γυναίκα να βγαίνει ολόγυμνη στους δρόμους, αλλά και τα ατυχήματα, με δύο οπαδούς να προσπαθούν να πηδήξουν από γέφυρα στο λεωφορείο που έφερε τους παίκτες της Αργεντινής μέσα στο Μπουένος Άιρες.

Μόνο ένας από τους δύο τα κατάφερε μάλιστα, με τον δεύτερο να χτυπάει και να πέφτει στο κενό, όπως φαίνεται και σε ένα σοκαριστικό video που δημοσίευσαν τα τοπικά Μέσα.

Χρειάστηκαν ελικόπτερα για να… γλιτώσουν οι παίκτες

Το γεγονός είχε έτσι ως αποτέλεσμα και το τέλος της παρέλασης των ποδοσφαιριστών της Αργεντινής με το λεωφορείο, αφού και η λαοθάλασσα είχε κάνει ουσιαστικά αδύνατη τη μεταφορά τους μέσα στην πόλη.

Χρειάστηκε μάλιστα να δοθούν ελικόπτερα στη διάθεση των πρωταθλητών κόσμου, ώστε να φύγουν με ασφάλεια από τους δρόμους του Μπουένος Άιρες.

Η άφιξη και ο… παραλίγο αποκεφαλισμός

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από την άφιξη της αποστολής της Εθνικής Αργεντινής στη χώρα. Η ομάδα έφτασε στο Μπουένος Άιρες με το αγαλματίδιο του Μουντιάλ, πριν ξημερώσει και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της αλμπισελέστε είχαν ήδη κατακλύσει τους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε μάλιστα αργία την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας σχεδόν σε όλη την πόλη να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή.

Οι παίκτες εμφανίστηκαν με το τρόπαιο στα χέρια και έτοιμοι για… πάρτι. Μπήκαν στο πούλμαν και βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, ξεκινώντας το… ολοήμερο ταξίδι τους στη λαοθάλασσα των συμπατριωτών τους.

Λίγο έλειψε πάντως να έχουμε αντί για γιορτή… τραγωδία. Οι Λιονέλ Μέσι, Άνχελ Ντι Μαρία, Νικολάς Οταμένδι, Ροντρίγκο Ντε Πολ και Λεάντρο Παρέδες αποφάσισαν να καθίσουν σε ένα ύψωμα στο πίσω μέρος της οροφής του πούλμαν και κινδύνεψαν να τραυματιστούν, αφού το πούλμαν πέρασε από κάποια χαμηλά καλώδια.

Τα καλά τους αντανακλαστικά, όμως, ήταν αυτά που τους βοήθησαν να σκύψουν γρήγορα και να αποφύγουν τον “αποκεφαλισμό”.

Η “γιορτή” δεν θα τελειώσει πάντως ούτε σήμερα, αφού αναμένεται να ακολουθήσουν μία σειρά από βραβεύσεις για τους πρωταθλητές του Μουντιάλ 2022, αλλά και οι ομιλίες τους στον κόσμο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις