Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αργεντινή: Συγκρούσεις με 31 τραυματίες στο Μπουένος Άιρες κατά την υποδοχή των θριαμβευτών του Μουντιάλ

Αργεντινή: Συγκρούσεις με 31 τραυματίες στο Μπουένος Άιρες κατά την υποδοχή των θριαμβευτών του Μουντιάλ

Πεδίo μάχης θύμιζε το Μπουένος Άιρες, μετά το τέλος των πανηγυρισμών των φίλων της Αργεντινής, για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Συγκρούσεις αστυνομικών με οπαδούς

Οι περίπου πέντε εκατομμύρια φίλοι της «αλμπισελέστε» που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες δημιούργησαν… ασφυκτική ατμόσφαιρα κι έτσι “ανάγκασαν” τους παίκτες της Αργεντινής να “παρατήσουν” την παρέλαση των θριαμβευτών και να αναχωρήσουν με ελικόπτερα.

Λίγες ώρες μετά και αφού ο κόσμος είχε αραιώσει, μικρή μερίδα οπαδών παρέμεινε στην περιοχή «Plaza de la Republica» μετά το τέλος του “πάρτι”. Η… φλόγα άναψε, όταν εκτόξευσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας με σφαίρες από καουτσούκ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εκκενώσουν το μνημείο που βρίσκεται στο σημείο, όταν δέχτηκαν επίθεση.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες και τα video που έχουν κυκλοφορήσει, μία διμοιρία “στριμώχτηκε” στον Οβελίσκο και δέχθηκε καταιγισμό αντικειμένων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ για να μην επιτρέψουν στον κόσμο να τους πλησιάσει ακόμη περισσότερο, ενώ τα επεισόδια γενικεύθηκαν και σε άλλα σημεία του Μπουένος Άιρες.

Από τα επεισόδια είχαμε τον τραυματισμό 31 ατόμων –μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και πυροσβέστες- και η σύλληψη τουλάχιστον 14 οπαδών. Κατά τα επεισόδια είχαμε μέχρι και λεηλασία καταστημάτων και ATM τραπεζών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις