Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αθώος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της κακοποίησης

Αθώος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της κακοποίησης
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο “στόχαστρο” της ATP για την κατηγορία κακοποίησης της πρώην συντρόφου του και τενίστριας Όλγκα Σαρίποβα, αλλά τελικά κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Πριν από σχεδόν 2,5 χρόνια, η Σαρίποβα είχε κατηγορήσει τον Ζβέρεφ για μία σειρά περιστατικών βίας, μεταξύ των οποίων και ένα κατά τη διάρκεια του US Open, οπότε και υποστήριξε ότι της χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο και προσπάθησε να την πνίξει με μαξιλάρι, μετά από έξοδό της με τη σύντροφο του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η ATP ξεκίνησε έτσι έρευνα τον Οκτώβριο του 2021 με τη βοήθεια από έναν ανεξάρτητο φορέα ερευνών, το The Lake Forest Group (LFG). Τα ανεπαρκή στοιχεία όμως και οι αντικρουόμενες μαρτυρίες της Σαριπόβα και άλλων μαρτύρων οδήγησε στην απαλλαγή του Γερμανού τενίστα.

Το γεγονός σχολίασε μάλιστα και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΤΡ, Μάσιμο Καλβέλι, σημειώνοντας τα εξής: «Η σοβαρότητα και η περιπλοκότητα των ισχυρισμών απαιτούσαν πολύ μεγάλη σχολαστικότητα στην ερευνητική διαδικασία και σημαντικές πηγές. Απαιτούσε επίσης από εμάς να απευθυνθούμε σε ειδικούς ερευνητές το οποίο ήταν κάτι νέο για την ΑΤΡ. Τελικά πιστεύουμε ότι η εξοντωτική διαδικασία ήταν απαραίτητα για να φτάσουμε σε μία εμπεριστατωμένη κρίση. Επίσης έδειξε την ανάγκη σε εμάς να είμαστε πιο υπεύθυνοι σε ζητήματα μέτρων προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε αυτά τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση με πολλή και σημαντική δουλειά να έπεται ακόμα»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις