Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστρία – Ελλάδα: “Νερά” στην άμυνα και φιλική ήττα… καμπανάκι για την “γαλανόλευκη” (video)

Αυστρία – Ελλάδα: “Νερά” στην άμυνα και φιλική ήττα… καμπανάκι για την “γαλανόλευκη” (video)
ΦΩΤΟ Intime

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 2-1 από την Αυστρία σε φιλικό ματς στο Κλάγκενφουρτ, όπου παρουσιάστηκε ασύνδετη και χωρίς ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ πλήρωσε τις αμυντικές της αδυναμίες και το εκτεταμένο rotation.

Σε ένα ματς που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ, αποφάσισε να πειραματιστεί ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων για το Nations League (οι Κυριακόπουλος, Διούδης, Μιχαηλίδης και Τζόλης αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας), η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Αυστρία, παρουσιάζοντας μεγάλες αμυντικές αδυναμίες και παρ’ ότι προηγήθηκε μισή ώρα πριν το τέλος της αναμέτρησης με γκολ του Κώστα Φορτούνη.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα πιέζοντας ψηλά την Εθνική και προκαλώντας πολλά προβλήματα στην προσπάθεια των διεθνών μας να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Η υπεροχή των Αυστριακών μεταφράστηκε σε 8 κόρνερ στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης (!) αλλά η αλήθεια είναι πως ευκαιρία δεν δημιούργησαν παρά κάποια σουτ που μπλόκαρε με ευκολία ο Σωκράτης Διούδης, που έκανε ντεμπούτο με τα “γαλανόλευκα”. Το ημίχρονο κύλησε γενικά χωρίς ευκαιρίες και με την Εθνική μας να ισορροπεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος χωρίς σκορ και οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.

Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν το ίδιο επιθετικά και στην επανάληψη, με τον Μιχαηλίδη επίσης να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» περνώντας αντί του Κουρμπέλη με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ ο Ονισίβο έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάουμγκαρντνερ, αλλά αστόχησε και τέσσερα λεπτά αργότερα η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά, όταν από γύρισμα του Λημνιού ο Φούντας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Στο 63ο λεπτό όμως ο Φορτούνης δεν χαρίστηκε στον Πέρβαν, ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ ενδεικτικό της κλάσης και της ποιότητάς του: ο Φούντας απέφυγε το αντίπαλο μαρκάρισμα ρολάροντας το σώμα του, έβγαλε μια μπαλιά 40 μέτρων στον άσο του Ολυμπιακού που ερχόταν από δεξιά, κι εκείνος κατέβασε υποδειγματικά με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό, για να πετύχει το 8ο τέρμα σε 46 εμφανίσεις με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Το γκολ στην πρώτη ολοκληρωμένη τελική μάλλον «κοίμισε» την ελληνική ομάδα, που έκτοτε είδε την ανασταλτική λειτουργία της να καταρρέει, πληρώνοντας εν μέρει και την απειρία του νεαρού Μηχαηλίδη που ήταν “μέσα” και στα δύο γκολ των Αυστριακών, αρχικά χάνοντας τελείως τη φάση και τον Γκρίμπιτς στο 77΄, στο γύρισμα του Μπαουμγκάρντνερ) και στη συνέχεια δεχόμενος την προσποίηση του Μπαουμγκάρντνερ στο 80΄, σε φάσεις που ο δεξιός αμυντικός (Λαμπρόπουλος) απουσίαζε.

Κάπως έτσι διακόπηκε το αήττητο σερί της Εθνικής παρέμενε για πέντε αγώνες,  καθώς η τελευταία ομάδα που είχε καταφέρει να τη λυγίσει ήταν η Ιταλία στο “Ολίμπικο” της Ρώμης (0-2), στις 12 Οκτωβρίου 2019.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Πέρβαν, Φράιντλ, Τρίμελ (46΄ Μπαουμγκάρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ (46΄ Πος), Χολτσχάουζερ (66΄ Γκρέγκοριτς), Σεπφ (46΄ Γκρίλις), Ίλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ (46΄ Λάινερ), Ονισίβο (76΄ Σάουμπ), Γκρίμπιτς.

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46΄ Λυκογιάννης, 64΄ λ.τ. Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46΄ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82΄ Τζόλης), Μάνταλος (46΄ Ζέκα), Φούντας (66΄ Κουλούρης), Φορτούνης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις