Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Basket League: Οι βραβεύσεις και οι δηλώσεις των κορυφαίων! – videos

Basket League: Οι βραβεύσεις και οι δηλώσεις των κορυφαίων! – videos
ΦΩΤΟ intime

Η Basket League ετοιμάζεται για το “πρώτο τζάμπολ” της σεζόν 2019-20 και σε επίσημη εκδήλωσή της, βράβευσε τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν, με τους πρωταγωνιστές να μιλούν και για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τις βραβεύσεις των κορυφαίων της περασμένης σεζόν στη Basket League, έκανε ο ΕΣΑΚΕ, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να ανακοινώνει επίσημα και τον νέο χορηγό του πρωταθλήματος.

Το “παρών” έδωσαν όλες ομάδες, ενώ τα βραβεία έλαβαν οι Νικ Καλάθης (3) Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χάουαρντ Σαντ Ρος, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μάκης Γιατράς και Ζώης Καράμπελας.

Γιατράς: “Στόχος του Προμηθέα είναι η Euroleague”

«Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις ο coach Πεδουλάκης και τον ευχαριστώ. Αυτό που έχει γίνει στην Πάτρα είναι κάτι τρομερό. Είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο. Είναι σημαντικό, γιατί η ανάδειξη νέων παικτών είναι κάτι σημαντικό για εμάς, ώστε να στηρίξουμε τον Προμηθέα και το ελληνικό μπάσκετ.

Στόχος του Προμηθέα τα επόμενα χρόνια είναι η Euroleague. Τους στόχους τους βάζει η διοίκηση και όχι οι προπονητές. Πρώτος στόχος στο πρωτάθλημα είναι η ανάδειξη νέων παικτών, αλλά εγώ δεν θα κρυφτώ. Θέλουμε πορεία ανάλογη με την περσινή».

Για το αν ο Προμηθέας θα είναι καλύτερος από πέρυσι: «Πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. Φέτος είναι μια νέα ομάδα με ένα νέο… πείραμα. Έχουμε 10 επαγγελματίες και 5 παιδιά από το πρόγραμμα Νους. Τώρα είμαστε πιο μπροστά απ’ ότι είμαστε πέρυσι. Θα δούμε στα επίσημα τι θα γίνει όμως».

Κασελάκης: “Χρειάζονται και τα μπινελίκια από τον κόουτς”

«Να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές και να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων. Έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει αντιπαλότητες. Είναι ομάδα που πρεσβεύει κάτι καινούργιο. Στα φιλικά έχουμε δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά στα επίσημα θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Πρέπει να το υποστηρίξουμε και θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια.

Θα είμαστε πιο σκληροί από πέρυσι σαν ομάδα. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Φέτος θέλουμε να δούμε αν θα είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα.

Με τον κόουτς υπάρχει μια ειλικρινής σχέση, το ζει και παθιάζεται. Η ένταση ανεβαίνει από την πλευρά του, είναι απαιτητικός. Εμείς ξέρουμε πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό της ομάδας. Από τη στιγμή που υπάρχει μια ειλικρινής σχέση ξέρουμε ότι το κάνει για το καλό της ομάδας. Κάποιες φορές και τα μπινελίκια χρειάζονται».

Πεδουλάκης: “Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει τεράστιο πρόβλημα”

«Ο Παναθηναϊκός πάει για το πρωτάθλημα, είναι αυτοσκοπός για εμάς. Από κει και πέρα, το κομμάτι που πρέπει να εστιάσουμε είναι αυτό της παραγωγής παικτών. Διανύω τον 37ο χρόνο μου στο ελληνικό μπάσκετ και το πιο σημαντικό έχει να κάνει με τους παίκτες και την παραγωγή νέων παικτών. Οδηγούμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει τεράστιο πρόβλημα την επόμενη μέρα. Υπάρχει τεράστιο θέμα σε ό,τι αφορά την παραγωγή παικτών.

Ο Νικ είπε ότι ίσως του χρόνου σταματήσει από την Εθνική ομάδα. Ποιος, λοιπόν θα βγει μπροστά για την Εθνική; Μιλήσαμε για το project του Προμηθέα. Ο Προμηθέας πήγε στον τελικό γιατί δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός. Είναι πιασάρικο να λέμε ότι έφτασε ως τους τελικούς, είναι κάτι που “πουλάει” όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα συγχαρητήρια αξίζουν για τη δουλειά που κάνει με τα νέα παιδιά.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακούς κρατούν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα καλοκαίρι που έπεσαν πολλά χρήματα. Έχουμε συμπαγή ομάδα, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προκριθούμε στα προημιτελικά και να παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Καράμπελας: “Χωρίς τον Πεδουλάκη δεν θα ήμουν εδώ”

«Ευχαριστώ όλους και κυρίως τον πρώην προπονητή μου. Χωρίς τον Αργύρη Πεδουλάκη δεν θα ήμουν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κορυφαίος νέος παίκτης της περασμένης σεζόν, κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Σαρικόπουλος: “Τρομερή δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος”

«Θέλω να ευχηθώ υγεία και καλή χρόνια σε όλους. Όσον αφορά την ομάδα, πολλοί μπορούν να πουν ότι φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στις 20 Αυγούστου, αλλά έχει γίνει τρομερή δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Εγώ έφτασα στην ομάδα 30 Αυγούστου και με το τελευταίο παιδί που ήρθε κάναμε μία εβδομάδα προπονήσεων με τα φιλικά. Έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια για να καλύψουμε κάποια κομμάτια στη φιλοσοφία, να αφομοιωθούν κάποια πράγματα καινούργια. Οι Έλληνες της ομάδας είναι γνώστες, έχουν προσπαθήσει πολύ με τη σειρά τους, να βάλουν στο κλίμα τα νέα παιδιά στην ελληνική πραγματικότητα. Δουλειά των παικτών είναι να παίζουμε και αυτό θα κάνουμε κι εμείς».

Βασιλόπουλος: “Να προστατέψουμε τους διεθνείς”

«Μεγαλύτερη πρόκληση είναι η περσινή χρονιά, να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο. Το να φτάσουμε ψηλά είναι εύκολο, να παραμείνουμε είναι πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να αξοιοποιήσουμε την πίεση εποικοδομητικά, να κάνουμε ανάλογη πορεία φέτος.»

Για το επόμενο ορόσημο του: «Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος παίκτης να σου πει ότι δεν έχει κίνητρο. Είναι μια καινούρια μέρα, χάιρομαι που έχω την ευκαιρία να το ζω όπως την πρώτη μέρα».

Για την απόφαση των διεθνών να αποσύρονται σε μικρή ηλικία: «Είναι μεγάλη ιστορία. Είναι πάρα πολύ επίπονο. Βέβαια στις υπόλοιπες χώρες δεν είναι; Βλέπουμε τον Σκόλα στα 39 με την Αργεντινή. Δε θέλω να βάζω ταμπέλες, ο καθένας έχει τους λόγους του. Τραβάνε μεγάλο ζόρι τα παιδιά, είναι κάθε καλοκαίρι εκεί, έχουν μεγάλη χρονιά, πολλά ταξίδια. Θέλει καλύτερη οργάνωση, να μπορούν να το ευχαριστιούνται, κάπως να προστατέψουμε τους αθλητές.»

Για την εγχώρια παραγωγή: «Θα πρέπει να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα του αναπτυξιακού και τις ευκαιρίες που παίρνουν τα νέα παιδιά. Ερχόμενοι από τις ομάδες να μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα. Να βάλουμε κάποιες βάσεις, ώστε να πάρουν τις εμπειρίες και να έχουν τις ευκαιρίες, θεωρώ ότι έχουμε μεγάλη παραγωγή αλλά κάπου το χάνουμε στην πορεία».

Ματσιούλις: “Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός”

«Φυσικά γνωρίζω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός. Δέχομαι πολλά μηνύματα από τους φιλάθλους, αλλά ταυτόχρονα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια το γήπεδο είχε κόσμο και μας στηρίζουν σε καλές και κακές περιόδους. Εγώ είχα συνηθίσει να παίζω σε περισσότερους φιλάθλους και εύχομαι να έρχεται περισσότερος κόσμος, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ελληνικό πρωτάθλημα ή Ευρώπη.

Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είμαστε διαφορετική ομάδα. Έχουμε έμπειρους αλλά και νέους παίκτες. Μόνο μια βδομάδα είμαστε όλοι μαζί. Εγώ ήρθα αργά στην ομάδα, κάποιοι είχαν τραυματισμό. Γνωρίζω κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία του προπονητή. Έχω μεγάλο σεβασμό γι αυτόν. Η φιλοσοφία μας είναι όλη μαζί να στηρίξουμε αυτό που θέλει ο προπονητής μας.

Έχω παίξει για τον κύριο Πεδουλάκη. Τώρα με τον νέο προπονητή, τον κόουτς Παπαθεοδώρου, μου αρέσει γιατί έχει περισσότερη τακτική. Είναι παιχνίδι μυαλού και μου αρέσει πολύ. Είναι δύσκολο. Ειδικά κάτω από το καλάθι είναι σκληρό και μου αρέσει”.

Παπαθεοδώρου: “Να διεκδικήσουμε τον πιο ψηλό στόχο σε Ελλάδα και Ευρώπη”

«Να ευχηθώ υγεία σε όλους, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Εμείς έχουμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή. Πήγαμε λίγο διαφορετικά. Κρατήσαμε κάποιους ξένους με εμπειρία και ποιότητα. Προσθέσαμε κάποιους νέους ξένους και Έλληνες. Μέσα από τη διαδικασία αυτή για να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά φέραμε ξέρουμε με προσωπικότητα. Έχουμε επενδύσει σε νέα παιδιά όπως ο Κακλαμανάκης, ο Τολιόπουλος, ο Τσαλμπούρης και θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε αυτά τα δύο στοιχεία για να παίξει καλό μπάσκετ και να δημιουργήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τον πιο ψηλό στόχο που έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Μπορεί να συνδυαστεί αν υπάρχει πλάνο, σχέδιο και αν δεν επενδύεις σε παιδιά 17-18 ετών. Εμείς έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο σε αυτή την ηλικία. Χρειάζεται πολύ υπομονή από εμάς, δουλειά, χρόνος για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Για την προετοιμασία: «Προερχόμαστε από μια περίοδο προετοιμασίας μικρή. Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει 10 μέρες νωρίτερα. Θέλουμε μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια που θα αρχίσουν το Σάββατο και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, στο υψηλό επίπεδο που ζητάμε».

Για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ: «Για μένα η εμπειρία στον ΠΑΟΚ αυτά τα 2 χρόνια ήταν εξαιρετική. Έχω φύγει πολύ γεμάτος σε παραστάσεις, σε εικόνες. Συνεργάστηκα με πολύ καλούς ανθρώπους. Δυστυχώς δεν είχαμε την κατάλληλη στήριξη για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε. Η ομάδα είχε τη δυνατότητα και την προοπτική να αλλάξει επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένο με το νέο μου βήμα στην ΑΕΚ. Άκουσα τους προλαλήσαντες να μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, τον Προμηθέα, αλλά και η ομάδα μου η ΑΕΚ έχει επενδύσει, έχει κατακτήσει τίτλους, έχει διοργανώσει Final Four και είναι πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από μέσα τη δυναμική των ομάδων. Είναι και οι τρεις ιστορικές ομάδες. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το μπάσκετ. Η οιικονομική συγκυρία δεν βοηθάει την κατάσταση. Ο Ηρακλής είναι και πάλι στην Α1 και να βοηθήσει στον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις