Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γαλατσόπουλος: “Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει με Ολυμπιακό”

Γαλατσόπουλος: “Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει με Ολυμπιακό”
ΦΩΤΟ intime

Τα πλέι οφ της Basket League πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές σαββατοκύριακο και πλέον η απορία όλων αφορά την στάση που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, εξήγησε το σκεπτικό της επικύρωσης της βαθμολογίας της του πρωταθλήματος και άφησε να εννοηθεί πως αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ, θα υποβιβαστεί

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε μετά το τέλος της 5ωρης σύσκεψης στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ: “Στο προηγούμενο Δ.Σ. δεν μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίξει τον αγώνα του. Από τη στιγμή που έγινε ο αγώνας και παρήλθαν οι 48 ώρες, προχωρήσαμε σε επικύρωση της βαθμολογίας”.

Αποχώρησε ο Ολυμπιακός! «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικόπημα» – Ξεκινάνε τα πλέι οφ

Όσον αφορά στην δικαστική απόφαση που εκκρεμεί στο ΑΣΕΑΔ από την ένσταση του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε: “Αύριο είναι η δικάσιμος της προσφυγής του Ολυμπιακού για τον ορισμό των διαιτητών. Αυτό δεν επηρεάζει την εξέλιξη του πρωταθλήματος”.

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Σήμερα, οι… κότες το ξανάσκασαν»

Για το ενδεχόμενο να μην κατέβει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ: “Υπάρχουν οι κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει”.

Στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ ξεκαθαρίζεται πως η αναδιάρθρωση δεν θα… σώσει όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ στην σημερινή συνεδρίαση:

* Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής αγωνιστικής περιόδου με συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19, και τον υποβιβασμό τεσσάρων (4) ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της Ειδικής Προκήρυξης και 32 του Κανονισμού Πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητας τους ή αποβολής τους όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.

* Επικύρωσε την βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των πλέι οφ το προσεχές Σάββατο.

* Συμφώνησε για την επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε την ομάδα εργασίας για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για την σεζόν 2019-20.

* Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία ύστερα από διαβούλευση με τον Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

* Επίσης, πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοικτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο Πρωτάθλημα.

* Συμφωνήθηκε, τέλος, η δημιουργία οδικού χάρτη μετά από συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτονται όλων των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις