Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γαλλία – Ελλάδα: Ήττα με “τρύπες” στην άμυνα και… νεύρα για την Εθνική

Γαλλία – Ελλάδα: Ήττα με “τρύπες” στην άμυνα και… νεύρα για την Εθνική
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Γαλλία ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από την Ελλάδα στη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων επί γαλλικού εδάφους (84-68), με την εθνική μας ομάδα να εμφανίζει αρκετές “αδυναμίες” στην άμυνα, αλλά και νεύρα, που έφεραν και την αποβολή του Κώστα Παπανικολάου.

Η Ελλάδα υπέστη “βαριά” εκτός έδρας ήττα από τη Γαλλία, με 84-68, στο πιο “δυνατό” φιλικό ενόψει των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα, να βρει λύσεις κόντρα στην επίθεση των “τρικολόρ”.

Το παιχνίδι

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να προσπαθεί να τρέξει το γήπεδο και να βρίσκει κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά οι Γάλλοι “απάντησαν” με… καταιγισμό από τρίποντα και άνοιξαν τη διαφορά, μετά από κάποιες κακές επιλογές των Ελλήνων στην επίθεση, “κλείνοντας” το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ελλάδα προσπάθησε να μειώσει το σκορ με τον Παπαπέτρου να είναι εξαιρετικός και να πετυχαίνει 9 πόντους σε αυτό το διάστημα. Οι Γάλλοι όμως ανέδειξαν τις αδυναμίες της ελληνικής άμυνας και κάτω από το καλάθι και διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που έληξε στο 38-31.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εθνική μας να μαζεύει κι άλλο τη διαφορά, μειώνοντας ακόμη και στους πέντε πόντους (40-35), όμως κάποια σφυρίγματα των διαιτητών βοήθησαν τους Γάλλους να ανακάμψουν, γεγονός που έβγαλε… εκτός εαυτού τον Παπανικολάου και οδήγησε στην αποβολή του.

Από το σημείο εκείνο και μετά, οι διεθνείς μας φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και “απειλήθηκαν” ακόμη και με… συντριβή από τους αντιπάλους τους, αφού η διαφορά αυξανόταν διαρκώς. Μόνο ένα “ξέσπασμα” του Παπαπγιάννη με 8 διαδοχικούς πόντους έφερε τη διαφορά στο -10, όμως με πολλά λάθη ξανά στην επίθεση και προβλήματα στην άμυνα, Η Ελλάδα γνώρισε τελικά την ήττα με σκορ 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-31, 65-51, 84-68

Οι συνθέσεις στο Γαλλία – Ελλάδα

Γαλλία (Κολέ): Μπατούμ 13 (12 ασίστ, 5 κλεψ.), Καουντί 10 (6 ριμπ.), Τζαϊτέ 8, Νουά 2 (3 ριμπ.), Λεσόρ 10 (5 ριμπ.), Κοφί 5 (6 ριμπ.), Ρουσέλ 6, Ζουλιέν 2, Λακόμπ 7 (3 ριμπ.), Τζάκσον 13 (3 ριμπ.), Φαλ 8 (4 ριμπ.), Κονατέ.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Ντόρσεϊ 2 (2 ριμπ., 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 8, Καλάθης 4 (5 ασίστ, 3 ριμπ.), Σλούκας 12 (5 ασίστ, 2 ριμπ.), Μαργαρίτης 1 (2 ριμπ., 2 κλεψ.), Παπαγιάννης 13 (3 ριμπ.), Πρίντεζης 5 (2 ριμπ., 2 κλεψ.), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 8 (3 ριμπ.), Βασιλόπουλος 2 (2 κλεψ.), Μήτογλου 6.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις