Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία – Λιθουανία: “Έκρηξη” και ένσταση! Η φάση στο φινάλε που προκάλεσε αντιδράσεις – video

Γαλλία – Λιθουανία: “Έκρηξη” και ένσταση! Η φάση στο φινάλε που προκάλεσε αντιδράσεις – video

Η Λιθουανία ηττήθηκε από τη Γαλλία (78-75) και έμεινε εκτός 8άδας του Μουντομπάσκετ. Η ομάδα του Αντομάιτις είναι έξαλλη για μια διαιτητική απόφαση, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς. Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα – Έξαλλος στις δηλώσεις του ο Λιθουανός τεχνικός.

Η Λιθουανία γνώρισε την ήττα από την Γαλλία, γεγονός που την αφήνει εκτός της φάσης των “8” του Μουντομπάσκετ. Ωστόσο, άπαντες στην “Λιέτουβα” έχουν φριχτά παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών, κυρίως στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Μουντομπάσκετ 2019: Η Γαλλία «λύγισε» τη Λιθουανία και προκρίθηκε

Πιο συγκεκριμένα, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς και με το σκορ στο 76-75, ο Ρούντι Γκομπέρ χτύπησε πεντακάθαρα την στεφάνη για να διώξει την μπάλα, ύστερα από την ελεύθερη βολή του Γιόνας Βαλαντσιούνας, αλλά οι ρέφερι (ο Ισπανός, Αντόνιο Κόντε, ο Βενεζουελάνος, Ντάνιελ Γκαρσία Νιέβες και ο Αργεντινός, Λεάντρο Λεσάνο), δεν υπέδειξαν τίποτα.

https://twitter.com/augis04/status/1170338771730128897

Ο Νταΐνιους Αντομάιτις και οι παίκτες του είναι σε έξαλλη κατάσταση, με τον προπονητή της “λιέτουβα” να ξεσπά στη διάρκεια της συνλέντευξης Τύπου, που ακολούθησε.

“Γιατί με ρωτάτε για τους διαιτητές; Είναι γαμ… αστειότητα αυτό που γίνεται. Αυτό δεν είναι το μπάσκετ. Γιατί έχουν το instant replay; Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος, χρειάζεται να είσαι έντιμος. Σταμάτα το παιχνίδι και πήγαινε να δεις τι έγινε. Αυτά τα παιδιά, ξοδεύουν όλο το καλοκαίρι τους, δύο μήνες χωρίς την οικογένειά τους. Εισπράττουν μηδέν δολάρια για όλο αυτό. Ο μεγαλύτερος σεβασμός γι αυτούς. Κάποιοι όμως δεν σέβονται το παιχνίδι. Είναι μια γαμ… αστειότητα” είπε ο -εκτός εαυτού- προπονητής της Λιθουανίας.

https://twitter.com/BasketNews_lt/status/1170354912653381632

Η ομοσπονδία της Λιθουανίας κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία για την επίμαχη φάση, με την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αναμένεται το πρωί της Κυριακής (08.09.2019).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις