Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι πρώτοι διάλογοι Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων στον ΕΣΑΚΕ

Οι πρώτοι διάλογοι Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων στον ΕΣΑΚΕ
ΦΩΤΟ intime

“Τέλος στις παρανομίες” ήταν μια από τις ατάκες των αδερφών Αγγελόπουλων στην κρίσιμη σύσκεψη των ιδιοκτητών των ΚΑΕ στον ΕΣΑΚΕ. “Συμφωνώ σε κάποια σημεία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού – Να βρούμε λύσεις το καλοκαίρι” ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Την αλληλογραφία ΕΟΚ – VTB League για τον διαιτητή Αναστόπουλο μοίρασαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Με διάθεση να βρεθεί κάποια λύση και σε ήρεμο κλίμα διεξάγεται η σύσκεψη των ιδιοκτήτων των ΚΑΕ στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, εκεί όπου δίνουν το “παρών” οι αδερφοί Αγγελόπουλου του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του Παναθηναϊκού. Το θέμα της διαιτησίας ήταν αυτό που μπήκε στη συζήτηση από τις πρώτες κιόλας τοποθετήσεις των ανθρώπων των δύο “αιωνίων”.

Αρχικά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και παράνομες συμπεριφορές. Πηγαίνει ο πρόεδρος του Παναθηναικού και λέει “βάλτε αυτόν τον διαιτητή για να μην σου γα@@σω το πρωτάθλημα” όπως γράφτηκε».

Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Που το διαβάσατε; Στον Πρωταθλητή; Ήταν και άλλοι μπροστά. Ειπώθηκε τέτοιο πράγμα;».

Όλοι παρόντες! Πρώτες εικόνες από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός τόνισε στη συνέχεια: «Μιλάνε πολλοί και έχουν δυναμιτίσει το κλίμα. Είναι παράνομο αυτό που έγινε στην ΚΕΔ. Είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός. Ο διαιτητής έπρεπε να πάει στην VTB League και τον αλλάζουν επειδή πήγε εκεί ο κύριος Γιαννακόπουλος και τους έβρισε, δεν ξέρω και εγώ τι έγινε. Ακυρώθηκε ο ορισμός του στην ΚΕΔ.

Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα. Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχολήσής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα.

Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Όλοι λέμε κάτι για την διαιτησία, σε όλους μας επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε για αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πει η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να βγει να μιλήσει στην Euroleague.

Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι’αυτό, γιατί τα έβαλα με το προϊόν. Προβλήματα έχουμε όλοι με την διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Το μπάσκετ είναι αθλητικό και κάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλους. Το καλοκαίρι να κάτσουμε να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σήμασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. Όποιος και αν είναι ο σύλλογος να παρασύρει όλο το μπάσκετ, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν θα γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί».

Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών σχετικά με την αστυνομική προστασία του Παναγιώτη Αναστόπουλου, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τονίζει: «Φυλάσσεται ένας άνθρωπος στο σπίτι του εξαιτίας των ανακοινώσεων, ένας ανθρωπος του μπάσκετ, θα το καταδικάσετε; Εξαιτίας διαρροών και non papers. Τι θέλετε να δημιουργησετε καταστάσεις οπως στο ποδόσφαιρο με νέο Τζήλο και νέο φούρνο;»

Ολυμπιακός: Προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ για τον ορισμό Αναστόπουλου!

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε άμεσα: «Τωρα θα μιλάτε εσείς που παίρνετε στο κυνήγι Έλληνες και ξένους διαιτητές; Ειναι χώρος εδώ για να κάνουμε χιούμορ;», ενώ στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος σημείωσε: «Το καταδικάζουμε και μάλιστα απερίφραστα».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας πήρε τον λόγο στη συνέχεια και έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» και για «παράνομο ορισμό», ενώ μοίρασε και αλληλογραφία ανάμεσα στην VTB League και την ΚΕΔ για το γεγονός ότι υπήρξε ορισμός του Αναστόπουλου σε παιχνίδι της Κάλεβ/Κράμο με την Ούνιξ Καζάν και στη συνέχεια μπήκε -την ίδια ημέρα- στο ματς της 26ης αγωνιστικής της Basket League.

Πληροφορίες: SDNA.gr

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις