Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Βγήκαν τα… μαχαίρια με “φαρμακερές” ατάκες!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Βγήκαν τα… μαχαίρια με “φαρμακερές” ατάκες!
ΦΩΤΟ intime

Ανέβηκαν οι τόνοι στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με αφορμή τη θέση των “ερυθρόλευκων” για ξένους διαιτητές στο “αιώνιο” ντέρμπι του ΣΕΦ που πλησιάζει.

Άναψαν τα… αίματα! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έβαλαν τη διαιτησία στο επίκεντρο, στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε -σε υψηλούς τόνους- το μεσημέρι της Τρίτης (05.03.2019).

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασαν για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν δεν διευθύνουν τα ντέρμπι “αιωνίων” ξένοι διαιτητές.

Απ’ την μεριά της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός -μέσω του προέδρου της, Μάνου Παπαδόπουλου- απάντησε με ειρωνική διάθεση, ζητώντας… Κινέζους διαιτητές. Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνέχεια, αφού ο κ. Παπαδόπουλος -πέρα από το θέμα της διαιτησίας- έθιξε και θέμα οφειλών σε παίκτες του Ολυμπιακού.

“Είναι συζήτηση αυτή για τους διαιτητές; Μπορεί σε καμία λίγκα να διαλέγει ο καθένας τους διαιτητές, που θέλει; Δεν είναι εγωιστικό αυτό; Να μην θέλει να παίξει με συγκεκριμένους διαιτητές; Ο Ολυμπιακός λέει ξεκάθαρα ότι αν έχει τους συγκεκριμένους διαιτητες, δεν παίζει. Και εγώ λέω: είναι εφικτό ο καθένας να θέλει τους διαιτητές του; Πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Που έχει ξαναγίνει αυτό; Γιατί δεν μιλάτε για την Ευρωλίγκα, που εμείς φωνάζαμε πέρυσι; Έχετε καμία παρέμβαση στην διαιτησία στην Ευρωλίγκα; Τους λέτε θέλουμε μόνο Σλοβένους ή μόνο Κροάτες ή μόνο Ρώσους; Λέτε δεν θέλουμε αυτούς ή θέλετε εκείνους; Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε ποια λίγκα του κόσμου έχει ξαναγίνει; Που έχει ξαναγίνει να λέει ομάδα στο ημίχρονο φεύγω γιατί με αδικούν; Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Και θέλετε να μας πείτε ότι είστε οι αδικημένοι; Γιατί σε ένα ματς, όπου δεν ακούμπησε την μπάλα ο Ολυμπιακός, θεωρείτε ότι αδικήθηκε δύο φορές; Και μας απειλείτε ότι δεν θα ξανακατέβετε; Πες τε τα στην COSMOTE, που σας δίνει τα λεφτά και στους παίκτες σας, που τους χρωστάτε”.

Σε αυτό το σημείο, τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, λέγοντας: “Μανο ξεφεύγεις. Οι τοποθετήσεις σου είναι στα όρια της γελοιότητας. Δεν θα ξαναμιλήσεις ούτε για Κινέζους, ούτε για τίποτα. Εσύ εδώ έχεις ξαναπεί να παίξουμε με ξένους, όποιους θέλετε, φέρτε. Και το ύφος καρδιναλίων το έχεις εσύ. Το πρόβλημα δεν είναι το ματς του Κυπέλλου. Είναι η συγκεκριμένη κατάσταση. Με τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Για την διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάμε”.

Παράπονα για τη διαιτησία στους αγώνες της Α1 ανδρών εξέφρασαν και άλλες τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα, η Κύμη, ο Προμηθέας Πατρών και ο Άρης.

Η Κύμη αναφέρθηκε στον πρόσφατο αγώνα της με το Περιστέρι, τα οποία εξάλλου είχε εκφράσει δημόσια με ανακοίνωσή της. Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, μία ημέρα πριν την επιστολή του προς την ΕΟΚ/ΚΕΔ και τον αθλητικό δικαστή κατήγγειλε πως έγινε αλλοίωση αποτελέσματος στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Εν συνεχεία, ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, εξέφρασε με τη σειρά του τη δυσαρέσκειά του, ενώ παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του εξέφρασε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις