Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Το “καρφί” του Σφαιρόπουλου σε Γιασικεβίτσιους

Ολυμπιακός - Σφαιρόπουλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τα σχόλια που έκανε Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία, πριν την έναρξη των αγώνων της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ -για τα πλέι οφ της Euroleague- προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50”, τόνισε ο Γιασικεβίτσιους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα παιχνίδια της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις, Γιασικεβίτσιους: «Να μας σεβαστούν οι διαιτητές»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ερωτήθηκε στη σημερινή (17/04) συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο σχόλιο του “Σάρας” και δεν άφησε… κάτω το γάντι που πετάχτηκε προς τη μεριά του.

“Τι να πω; Έχω μιλήσει πολλές φορές κολακευτικά για την Ζαλγκίρις και τον Σάρας που έχει απογειώσει την ομάδα. Είναι μία ομάδα που αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά όχι για εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο. Βλέπω ότι σαν νέος προπονητής, χρησιμοποιεί παλιά κόλπα για να επηρεάσει καταστάσεις”, ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού.

Πάντως, ο Έλληνας κόουτς εμφανίστηκε σίγουρος -παρά τις απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός- πως οι παίκτες του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κόντρα στην Ζαλγκίρις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση: “Μπαίνουμε λοιπόν στα πλέι οφ και είναι αυτά τα παιχνίδια που περιμέναμε από την αρχή της σεζόν. Γι’ αυτά τα ματς δουλέψαμε από την αρχή της χρονιάς. Ο τρόπος δουλειάς, οι βασικές αρχές χτίζονται μέσα σε όλη τη χρονιά. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να είμαστε. Υπάρχουν παίκτες που δουλεύουν αυτά τα στοιχεία εδώ και πολλά χρόνια. Και οι νέοι παίκτες όμως έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν σε θέματα τακτικής κι ετοιμότητας. Περιμένουμε αυτά τα ματς με μεγάλη ανυπομονησία, για να παίξουμε με βάση το πλάνο ματς. Στα πλέι οφ όλοι έχουν τη φιλοδοξία να πάνε στο Final Four. H Ζαλγκίρις είναι σεβαστός αντίπαλος, την ξέρουμε και μας ξέρει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε το μπάσκετ μας σε άμυνα κι επίθεση”.

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

Για το αν τα ματς των πλέι οφ έχουν σχέση με αυτά της κανονικής περιόδου: “Πολλά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από την κανονική περίοδο, αλλά η κρισιμότητα είναι πολύ πιο μεγάλη. Ίσως υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις από τις δυο πλευρές, αλλά όταν έχεις συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν μπορείς να την αλλάξεις για να προβληματίσεις τον αντίπαλο. Έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα για να αντεπεξέλθουμε. Πρέπει να έχουμε και την συγκέντρωση. Η Ζαλγκίρις μας κέρδισε δυο φορές. Είχαμε ελλείψεις σε αυτά τα ματς. Το 2-0 μας δίνει έξτρα κίνητρο κι ετοιμότητα”.

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις συναισθηματικές πιέσεις: “Αυτά στα χαρτιά είναι έτσι, αλλά μέσα στο ματς δεν μετρούν αυτά. Σίγουρα οι παίκτες που έχουμε έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια, αλλά πολλές φορές επικρατεί η θέληση. Όποιος το θέλει πιο πολύ, θα το πάρει. Ναι μεν έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά έχει φανεί πολλές φορές στον αθλητισμό ότι ο ενθουσιασμός, η θέληση και η αυταπάρνηση μπορεί να δώσει νίκες σε μία λιγότερο έμπειρη ομάδα. Πρέπει να δείξουμε τη διάθεσή μας να πάμε σε ακόμη ένα Final Four”.

Για το αν ο ενθουσιασμός της Ζαλγκίρις μπορεί να της βγει σε κακό: “Το πώς θα εμφανιστεί η Ζαλγκίρις, δεν μπορώ να το απαντήσω. Έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ, έχει παρει πολλές εκτός έδρας νίκες και σίγουρα θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, θα έχει θέληση όπως και κάθε ομάδα της οκτάδας. Όλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Περιμένουμε μία δύσκολη σειρά με μία σκληρή και καλοδουλεμένη ομάδα”.

Για τους τραυματίες της ομάδας: “Πραγματικά, είχαμε κι έχουμε θέματα ακόμη. Ο Πρίντεζης κι ο Τιλί πάνε κάπως καλύτερα, ο Στρέλνιεκς και ο Παπανικολάου είναι πιο καταπονημένοι. Θεωρώ ότι ο Παπανικολάου δύσκολα θα προλάβει. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε, αν ένας παίκτης πονάει. Ο Στρέλνιεκς προπονήθηκε χθες σε ένα κομμάτι με επαφές, αλλά θα δούμε και στις προπονήσεις που έρχονται σήμερα και αύριο. Από τους τέσσερις τραυματίες, θεωρώ πιο δύσκολο να παίξει ο Παπανικολάου και μετά ο Στρέλνιεκς”.

Για τις δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους αναφορικά με τους προβληματισμούς του για τη διαιτησία: “Τι να πω; Έχω μιλήσει πολλές φορές κολακευτικά για την Ζαλγκίρις και τον Σάρας που έχει απογειώσει την ομάδα. Είναι μία ομάδα που αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά όχι για εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο. Βλέπω ότι σαν νέος προπονητής, χρησιμοποιεί παλιά κόλπα για να επηρεάσει καταστάσεις”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις