Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: “Πράσινος” περίπατος με φόντο την τετράδα!

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: “Πράσινος” περίπατος με φόντο την τετράδα!
ΦΩΤΟ eurokinisi

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα με 75-56 την αδιάφορη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και πλέον ελπίζει σε ήττα του Ολυμπιακού ή της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία αγωνιστική της Euroleague, ώστε με δική του νίκη, να πάρει την 4η θέση της κατάταξης και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

“Περίπατος” αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, αφού οι πράσινοι βρέθηκαν εξ αρχής μπροστά στο σκορ και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ στο ματς. Η διαφορά ξέφυγε μάλιστα στο τέλος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 75-56.

Οι “πράσινοι” έδειξαν με το… καλημέρα, ότι διανύουν περίοδο φόρμας και με το Νικ Καλάθη να μοιράζει εκπληκτικά το παιχνίδι στην επίθεση, βρέθηκαν να προηγούνται από νωρίς 11-3 και 15-6. Με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να φθάνει τις 7 ασίστ ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και να προσφέρει έτοιμα καρφώματα σε Αντετοκούνμπο και Γκιστ, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έφθασαν στο 20-6 στα πρώτα 8 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα η άμυνά τους “έσπαγε κόκκαλα” και η Βαλένθια είχε πετύχει μόνο δύο σουτ τριών πόντων.

Κάπου εκεί ο προπονητής του τριφυλλιού άρχισε να κάνει τις πρώτες αλλαγές και ο ρυθμός του Παναθηναϊκού χάλασε, με τη Βαλένθια να βρίσκει σκορ και να κλείνει την 1η περίοδο με 23-13.

Στη 2η περίοδο, ο Πασκουάλ ξεκίνησε τους Λεκαβίτσιους, Παππά, Λοτζέσκι, Γκάμπριελ και Πέιν και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι “πράσινοι” πέτυχαν μόλις ένα καλάθι σε 3,5 λεπτά και οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν ακόμη και στους 2 πόντους για το 25-23. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν… απρόσμενο ήρωα στο πρόσωπο του Άντριαν Πέιν. Ο νέος σέντερ του “τριφυλλιού” δεν είχε δείξει κάτι στα πρώτα του παιχνίδια στην Ευρώπη, όμως κόντρα στη Βαλένθια “άρπαξε” την ευκαιρία για να βρει ρυθμό. Με εντυπωσιακές άμυνες που έφεραν διαδοχικές τάπες, κλεψίματα και ριμπάουντ, αλλά και με σωστές προσπάθειες στην επίθεση, κατάφερε να “ξυπνήσει” και τους συμπαίκτες του, ώστε να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου και να τελειώσουν το πρώτο ημίχρονο με 40-31.

Ξέσπασμα” και… τέλος στο 2ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί πλέον στη θέση του “οδηγού” και με τον Πασκουάλ να ξεκινά τους βασικούς, με Λοτζέσκι αντί Αντετοκούνμπο, “κλείδωσε” εύκολα τη νίκη. Ο Καλάθης συνέχισε να κάνει τα… δικά του, με νέο double double (17 πόντοι και 10 ασίστ) και βρίσκοντας συνοδοιπόρους στα πρόσωπα των Σίνγκλετον και Τζέιμς, αύξησε γρήγορα τη διαφορά στους 16 πόντους για το 52-36 στα μισά της τρίτης περιόδου.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την αδιάφορη Βαλένθια να μειώνει σε 57-47 στο 30ο λεπτό, αλλά να έχει συμβιβαστεί ουσιαστικά με την ήττα. Έτσι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε τη δυνατότητα να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του στο τελευταίο δεκάλεπτο, αυξάνοντας όμως σταθερά και τη διαφορά. Ο Πέιν συνέχισε να πιέζει κάθε μπάλα και γέμισε τη στατιστική του με 12 πόντους 8 ριμπάουντ, 2 τάπες και ένα κλέψιμο. Τον ακολούθησαν ο Τζέιμς και ο Σίνγκλετον με 11 πόντους αμφότεροι.

Το τελικό 75-56, έφερε τον Παναθηναϊκό στις 18 νίκες για 11 ήττες, γεγονός που τον κρατά στην 5η θέση, αλλά του επιτρέπει να έχει βλέψεις και για ψηλότερα. Οι “πράσινοι” συνεχίζουν να ελπίζουν για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας (έχουν ελάχιστε πιθανότητες ακόμη και για την 3η) στην επόμενη φάση της Euroleague. Οι πιθανότητές του αυξήθηκαν μάλιστα σημαντικά μετά τη νέα ήττα του Ολυμπιακού στην παράταση κόντρα στη Μάλαγα και θα μπορούσε να έχει την 4αδα στο “χέρι” αν ο Ντόνσιτς δεν έδινε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με καλάθι στην εκπνοή στο Βελιγράδι.

Τα σενάρια για την 4άδα

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, θέλει δική της νίκη την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην αδιάφορη Αρμάνι στο Μιλάνο και ήττα της Ρεάλ ή του Ολυμπιακού στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής της Euroleague, οι Μαδριλένοι υποδέχονται την αδιάφορη, αλλά και… σκληροτράχυλη Μπάμπεργκ στην έδρα τους, την ώρα που Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις στο ξεκάθαρο ντέρμπι της τελευταίας “στροφής” για φέτος. Δείτε όλα τα σενάρια για την τελική κατάταξη αναλυτικά και εδώ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (2), Τζέιμς 11 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πέιν 12 (4/11 σουτ, 4/8 βολές, 8 ριμπάουντ), Παππάς 4, Ντένμον, Γκιστ 9, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 17 (1 τρίποντο, 10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Βιντορέτα): Τόμας 7 (1/6 τρίποντα), Γκαρθία 3 (1), Αμπάλντε 3 (1), Βαν Ρόσομ 3 (1), Μαρτίνεθ 3, Σαν Εμετέριο 6 (1), Πλάις 5 (2/6 σουτ, 6 ριμπάουντ), Σάστρε, Γκριν 10 (4/11 σουτ), Ντόορνεκαμπ 8 (0/5 τρίποντα), Χλίνασον 8.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις