Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη δημοσιότητα το βίντεο της σύλληψης του συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο που μίλησε για αστυνομική βία και ρατσισμό!

Στη δημοσιότητα το βίντεο της σύλληψης του συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο που μίλησε για αστυνομική βία και ρατσισμό!

Ο Στέρλινγκ Μπράουν αναφέρθηκε στο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας, το οποίο του συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Στέρλινγκ Μπράουν εξέφρασε τις σκέψεις του για τον ρατσισμό στα social media και λίγο αργότερα η Αστυνομία δημοσίευσε το βίντεο της σύλληψης του γκαρντ των Μπακς.

Ο Στέρλινγκ Μπράουν περιέγραψε το περιστατικό, στο οποίο ένιωσε αστυνομική βία και ρατσιστική αντιμετώπιση από την αστυνομία του Μιλγουόκι και μίλησε ανοιχτά για τον ρατσισμό που βιώνει η «μαύρη» κοινότητα στις ΗΠΑ.

«Η εμπειρία μου τον Ιανουάριο με το αστυνομικό τμήμα του Μιλγουόκι ήταν λάθος και δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν. Αυτό που θα μπορούσε να λήξει με μία απλή κλήση, εξελίχθηκε σε αστυνομικό εκφοβισμό, με αχρείαστη χρήση βίας, χειροπεδών και παράνομη κράτηση. Αυτή η εμπειρία με οδήγησε να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου και να βοηθήσω να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Καταστάσεις σαν και αυτή αλλά και χειρότερες, γίνονται κάθε μέρα στην “μαύρη” κοινότητα. Παίρνω σοβαρά την ευθύνη να γίνω η φωνή και το πρόσωπο και όσους δεν μπορούν να εκφραστούν δημόσια και να μιλήσουν για όσα έχουν περάσει. Μιλώ για τον Ντόντρε Χάμιλτον του Μιλγουόκι, τον Λακουάν ΜακΝτόναλντ του Σικάγο, τον Στέφον Κλαρκ του Σακραμέντο, τον Έρικ Γκάρνερ της Νέας Υόρκης… Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να μιλήσουν πλέον, εξαιτίας άδικων πράξεων από αυτούς που υποτίθεται πρέπει να μας υπηρετούν και να μας προστατεύουν.

Αυτές οι συμπεριφορές είναι ρατσιστικές απέναντι στην κοινότητα και αποτελούν επίδειξη δύναμης, από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται. Όλα αυτά είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο των οικογενειών των θυμάτων.

Οι νέγροι δεν πρέπει να είναι συνέχεια σε θέση άμυνας όταν βλέπουν έναν αστυνομικό, αλλά αυτό είναι η πραγματικότητα και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και από τις δύο πλευρές και πρέπει να δούμε πως μπορεί να λυθεί αυτό.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε.

Όλο αυτό είναι μεγαλύτερο από εμένα. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι αρχές, οι Μπακς, η “μαύρη” κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι, πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν. Η ειρηνική υποστήριξη στο να μην γίνει ξανά κάτι παρόμοιο, είναι η μοναδική λύση για να απαντήσουμε», έγραψε ο νεαρός γκαρντ των Μπακς.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία δημοσίευσε το βίντεο της σύλληψης του συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί έριξαν κάτω τον Μπράουν, χρησιμοποιώντας χειροπέδες και τέιζερ.

Η Αστυνομία του Μιλγουόκι ζήτησε συγνώμη από τον άσο των Μπακς, ωστόσο δεν θα αποφύγει τη μήνυση από την πλευρά του.

Το βίντεο της σύλληψης του Μπράουν

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις