Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς Αντετοκούνμπο η προεπιλογή της Εθνικής για τα “παράθυρα”

Αντετοκούνμπο

Έγινε γνωστή η αρχική επιλογή του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Θανάση Σκουρτόπουλου, και από την οποία θα προκύψει η ομάδα για το τρίτο προκριματικό «παράθυρο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, τους εκτός έδρας αγώνες με Ισραήλ 28/6 και Εσθονία 2/7.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πιο ηχηρό όνομα το οποίο λείπει από την 24μελή λίστα του Θανάση Σκουρτόπουλου για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας για τα τελευταία ματς της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο “Greek freak” αναμένεται πάντως να είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για τα δύο πρώτα ματς της δεύτερης φάσης, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Εκτός της σχετικής λίστας είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος θα έχει υποχρεώσεις με τους Μπλέιζερς στο summer league, αλλά βρίσκονται κανονικά τα ονόματα των Κώστα Κουφού και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στη λίστα που δηλώθηκε στη FIBA υπάρχουν και τα ονόματα των διεθνών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, εκτός του Γιώργου Πρίντεζη. Να θυμίσουμε πως ο υπαρχηγός των “ερυθρόλευκων” είχε αφήσει ανοιχτό το μέλλον του στην Εθνική μετά το τελευταίο Eurobasket.

Άξιο αναφοράς πως για πρώτη φορά στην Εθνική κλήθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν βρέθηκε αυτή τη φορά στις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου, κάτι που είχε γίνει στις προηγούμενες αναμετρήσεις των “παραθύρων”.

Η προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για τους εκτός έδρας αγώνες με Ισραήλ 28/6 και Εσθονία 2/7

Γιάννης Αθηναίου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιαν Βουγιούκας, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Νικ Καλάθης, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Κουφός, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος, Κώστας Σλούκας, Λίνος Χρυσικόπουλος

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις