Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Είναι επίσημο! Γιασικεβίτσιους τριετίας στην Μπαρτσελόνα

Είναι επίσημο! Γιασικεβίτσιους τριετίας στην Μπαρτσελόνα

Μια ημέρα μετά το “διαζύγιο” με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, η Μπαρτσελόνα έριξε… βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην Euroleague, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Κίνηση – βόμβα! Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα είναι ο νέος τεχνικός της Μπαρτελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από τους Καταλανούς.

Ο 44χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από την Μπασκόνια.

O 44χρονος τεχνικός αποχωρεί από την Ζαλγκίρις χρησιμοποιώντας έναν ειδικό όρο στο συμβόλαιό του και.. έκανε στην άκρη την πρόταση από τη Φενέρμπαχτσε (πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως), επιλέγοντας της Μπαρτσελόνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιό του στους Καταλανούς είναι λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

Ο Γιασικεβίτσιους αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα από το 2000 έως και το 2003 και τη σεζόν 2012/13 κατακτώντας με την φανέλα της ομάδας μία φορά την Euroleague (2003), δύο φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας (2001 και 2003) και τρία κύπελλα Ισπανίας (2001, 2003, 2013).

Στην πενταετία του στην Ζαλγκίρις ο Γιασικεβίτσιους κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Παράλληλα οδήγησε την ομάδα του Κάουνας στο Final Four του 2018 και στα playoffs του 2019.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Γιασικεβίτσιους θα υποδεχθεί και θα κοουτσάρει στην Μπαρτσελόνα τον Νικ Καλάθη.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Σαρούνας, αλλά φέτος ο ανταγωνισμός ήταν απίστευτα μεγάλος. Ας είναι… Μαζί του η ομάδα και όλος οργανισμός της Ζαλγκίρις έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του. Η πόρτα της Ζαλγκίρις θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας

«Έξι χρόνια στα πράσινα και τα λευκά. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή. Εις το επανιδείν, Σάρας», αναφέρει το λιθουανικό κλαμπ. «Είναι το τέλος μιας εποχής. Σε ευχαριστούμε για όλα, κόουτς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις