Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Συγκλονισμένοι στη Σπαρτάκ Μόσχας από τον αποκλεισμό από το Europa League

Εισβολή στην Ουκρανία: Συγκλονισμένοι στη Σπαρτάκ Μόσχας από τον αποκλεισμό από το Europa League
ΦΩΤΟ Intime

Με ανακοίνωσή της η Σπαρτάκ Μόσχας χαρακτήρισε συγκλονιστικό τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, λόγω της στρατιωτικής εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ο αθλητισμός πρέπει να «χτίζει γέφυρες και όχι να τις γκρεμίζει».

Ως «εξαιρετικά συγκλονιστική αν και αναμενόμενη» χαρακτήρισε η Σπαρτάκ Μόσχας την απόφαση αποκλεισμού της από το Europa League, σημειώνοντας ότι ο αθλητισμός στοχεύει στο να «χτίζει γέφυρες και όχι να τις γκρεμίζει».

«Η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να μας αποκλείσουν από την τρέχουσα φάση του UEFA Europa League. Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια μας στη φάση των “16” κόντρα στη Λειψία δεν θα γίνουν όπως είχαν προγραμματιστεί. Αυτή η ετυμηγορία συνδέεται με τη θέση των οργανώσεων για τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία,» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Σπαρτάκ Μόσχας και προσθέτει

«Η πρόσφατη απόφαση που έλαβαν η UEFA και η FIFA, αν και αναμενόμενη, είναι εξαιρετικά συγκλονιστική. Δυστυχώς, οι προσπάθειες που έχει κάνει ο σύλλογός μας στο Europa League ματαιώθηκαν για λόγους πέρα από τον αθλητικό χώρο. Η Σπαρτάκ έχει εκατομμύρια θαυμαστές όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μας ενώνουν ανθρώπους από δεκάδες διαφορετικές χώρες. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, πρέπει να στοχεύει στο να “χτίζει γέφυρες” και όχι να τις… γκρεμίζει. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε σε μια απόφαση με την οποία διαφωνούμε. Προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε στις εθνικές διοργανώσεις και ανυπομονούμε να επιτύχουμε γρήγορα την ειρήνη που χρειάζονται όλοι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις