Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έξαλλος ο Γκάρεθ Μπέιλ πέρασε στην «αντεπίθεση»: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι το παράσιτο»

Έξαλλος ο Γκάρεθ Μπέιλ πέρασε στην «αντεπίθεση»: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι το παράσιτο»

Λίγες μόνο ώρες μετά τη νέα τρομερή του παράσταση με την Εθνική Ουαλίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ ξέσπασε κατά ισπανικού Μέσου, το οποίο και τον χαρακτήρισε “παράσιτο” στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ουαλός εξτρέμ επέστρεψε στους Μαδριλένους μετά το δανεισμό του στην Τότεναμ και τα επικριτικά σχόλια για την παρουσία του στην ομάδα επανήλθαν στην Ισπανία, γεγονός που φαίνεται να τον έβγαλε από τα… ρούχα του. Για το λόγο αυτό έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση στο twitter, όπου έστειλε μεταξύ άλλων και μήνυμα στα παιδιά που τον θαυμάζουν.

Η ανάρτηση του Γκάρεθ Μπέιλ

“Η Daily Mail έριξε λίγο φως σε αυτήν τη συκοφαντική, υποτιμητική και κερδοσκοπική δημοσιογραφία από τη Marca. Σε μία εποχή που ο κόσμος αφαιρεί τη ζωή του εξαιτίας των σκληρών και αδυσώπητων ΜΜΕ, θα ήθελα να ξέρω ποιος θα φέρει προ των ευθυνών τους αυτούς τους δημοσιογράφους και τα μέσα που τους επιτρέπουν να γράφουν τέτοια άρθρα;

Ευτυχώς, έχω αναπτύξει σκληρή πέτσα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άρθρα όπως αυτά δεν προκαλούν ζημιά και αναστατώνουν προσωπικά και επαγγελματικά όλους αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων κακεντρεχών ιστοριών.

Υπήρξα μάρτυρας του βάρους που μπορούν να επιφέρουν τα media στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων.

Τα media περιμένουν υπεράνθρωπες αποδόσεις από τους επαγγελματίες αθλητές και θα είναι οι πρώτοι που θα πανηγυρίσουν μαζί τους όταν αυτές έρθουν, όμως αντί να στέκονται μαζί τους όταν δείξουν μία ικμάδα ανθρωπίνου λάθους, τους κατασπαράζουν, ενθαρρύνοντας την οργή και την απογοήτευση από τους φιλάθλους τους.

Οι καθημερινές πιέσεις ενός αθλητή είναι τεράστιες και είναι ξεκάθαρο όσο η ημέρα, πώς η αρνητική προσοχή των media μπορεί εύκολα να στείλει έναν ήδη στρεσαρισμένο αθλητή ή κάποιον σε δημόσια θέα, πέρα από τα όριά του.

Ελπίζω πως όταν τα παιδιά μας φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να αντιλαμβάνονται τις ειδήσεις, η δημοσιογραφική δεοντολογία και το επίπεδο θα επιβάλλονται αυστηρότερα.

Οπότε, θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να ενθαρρύνω την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε δημόσια γι’ αυτό και κριτικάρουμε ανθρώπους, απλά επειδή δεν πιάνουν τις συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες που τους έχουν επιβληθεί.

Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι το πραγματικό παράσιτο”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις