Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελαμπντελαουί: Αγωνία για την υγεία και την καριέρα του, στήριξη από φίλους κι «εχθρούς»

Ελαμπντελαουί: Αγωνία για την υγεία και την καριέρα του, στήριξη από φίλους κι «εχθρούς»
ΦΩΤΟ Intime

Το σοβαρό ατύχημα που είχε ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού -και νυν άσος της Γαλατασαράι- Ομάρ Ελαμπντελαουί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βεγγαλικό «έσκασε» στα χέρια του, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του. Οι γιατροί κάνουν αγώνα να σώσουν την όρασή του, ενώ απειλείται ακόμα και να τελειώνει η ποδοσφαιρική του καριέρα. Συγκίνηση από τον προπονητή του Φατίχ Τερίμ, στον πλευρό του και η «αιώνια» αντίπαλος Φενέρμπαχτσε.

«Μάχη» δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλεύεται ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη που έχει πάθει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στα μάτια, μετά από ατύχημα που είχε ανάβοντας πυροτέχνημα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Click4More: Σοκ για Ομάρ Ελαμπντελαουί! Βεγγαλικό «έσκασε» στα χέρια του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο τεχνικός της Γαλατασαράι και ιστορική φιγούρα του τουρκικού ποδοσφαίρου, Φατίχ Τερίμ, επισκέφτηκε τον Ελαμπντελαουί στο νοσοκομείο σήμερα (1/1) και αποκάλυψε πως ο Νορβηγός άσος του είπε πως πιστεύει ότι θα επανέλθει σύντομα.

«Νοιαζόμαστε πολύ για τον Ομάρ. Είναι πολύτιμος για εμάς εντός και εκτός γηπέδου. Του μετέφερα τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου. Και οι δύο συγκινηθήκαμε. Ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του. Έχει δυνατό σώμα και πιστεύει πως θα γίνει καλά. Ο Θεός θα μας βοηθήσει όλους. Ελπίζω πως θα ανακτήσει την υγεία του όσο πιο σύντομα γίνεται. Για εμάς, η ανθρώπινη υγεία είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε επιτυχία και βαθμολογική θέση. Μας φτάνει να ανακτήσει την υγεία του. Δεν είμαστε καθόλου καλά από χθες» δήλωσε έξω από το νοσοκομείο ο Τούρκος τεχνικός.

https://www.youtube.com/watch?v=oaN5C893ISg&feature=emb_title&ab_channel=Galatasaray

Ο Ομάρ έχει λάβει μηνύματα στήριξης από συμπαίκτες, αφού αρκετοί εξ ‘αυτών τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στο πλευρό του στέκονται τόσο η Γαλατασαράι και η τουρκική ομοσπονδία, όσο και ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κόκα, αλλά και η «αιώνια» αντίπαλος, Φενέρμπαχτσε, που έστειλε το δικό της μήνυμα στήριξης στον άτυχο παίκτη.

«Ευχόμαστε επείγουσα αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή της Γαλατασαράι, Ομάρ Ελαμπντελανουί ελπίζουμε ότι θα ανακάμψει το συντομότερο δυνατό», ήταν το μήνυμα της Φενέρ, ενώ η τουρκική ομοσπονδία από την πλευρά της δήλωσε: «Μεταφέρουμε τις ευχές μας στον ποδοσφαιριστή του Γαλατασαράι Ομάρ Ελαμπντελανουί και στον σύλλογο της Γαλατασαράι, και ελπίζουμε ότι θα είναι υγιής το συντομότερο δυνατό»

To χρονικό του ατυχήματος 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο 29χρονος αμυντικός τραυματίστηκε από πυροτέχνημα, που έσκασε στα χέρια του. Από την έκρηξη του πυροτεχνήματος αρκετά θραύσματα μπήκαν και στα δύο μάτια του Νορβηγού και οι γιατροί προχώρησαν σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

«Ο παίκτης μας Ομάρ Ελαμπντελαουί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από ένα ατυχές συμβάν – ατύχημα – στο σπίτι του το απόγευμα. Η ζημιά στα μάτια του παίκτη μας, που έχει καψίματα – εγκαύματα στο πρόσωπό του, θα διαπιστωθεί μετά από περαιτέρω εξετάσεις. Πολλές είναι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για την κατάσταση ή τους κινδύνους για τον παίκτη μας όμως εμείς θα ενημερώνουμε με σεβασμό το κοινό μας και τον κόσμο μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλατασαράι.

Click4More: Αγωνία για Ομάρ: «Μακάρι ο Θεός να σώσει τα μάτια του»

Ο αντιπρόεδρος της Γαλατασαράι, Αμπντουραχίμ Αλμπαϊράκ, ήταν ο πρώτος που μίλησε δημόσια για το ατύχημα περιγράφοντας τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές και στηλιτεύοντας όσους διέρρευσαν φωτογραφίες του παίκτη από την εντατική στα social media.

«Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι. Περάσαμε όλοι μαζί την αλλαγή το χρόνου στην εντατική. Θέλω να πω όμως πως είναι εξοργιστικό και ντροπή κάποιοι να βγάζουν τέτοιες φωτογραφίες στα social media. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει οικογένεια και φίλους. Δεν έχουν καθόλου συνείδηση; Θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους αυτό το θέμα».

Για την κατάσταση της υγείας του: «Κάποια βεγγαλικά έσκασαν στα χέρια του. Νομίζω πως συνέβη μεταξύ 21:00 και 22:00 το βράδυ. Μακάρι ο Θεός να σώσει τα μάτια του. Ο ίδιος έχει κανονικά επαφή με το περιβάλλον και μιλά με τους γιατρούς. Μίλησα μαζί του και με ευχαρίστησε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σαν κλαμπ για να τον βοηθήσουμε. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του, προσευχόμαστε για το καλύτερο».

Oι κρίσιμες ώρες για την όρασή του

Ο ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, με το μεγαλύτερο κίνδυνο να αφορά τα μάτια του. Οι πρώτες δηλώσεις από τους γιατρούς του στο νοσοκομείο πάντως ήταν ενθαρρυντικές, αφού φαίνεται να είναι καλύτερα σε σχέση με χθες, με τη ζημιά να φορά κυρίως το ένα του μάτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής ιατρικής Βεντάτ Καγιά δήλωσε τα εξής: «Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Εγώ και οι άλλοι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις.

Click4More: Τραυματισμός Ομάρ: Οι πρώτες πληροφορίες από τους γιατρούς

Το νοσοκομείο μας διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό όρασης. Έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Οι ασθενείς έρχονται επίσης σε εμάς από όλη την Τουρκία. Έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Έχουμε εργαστήριο βλαστικών κυττάρων. Θα κάνουμε ό, τι απαιτείται για αυτό. Έχει όραση τώρα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα για τη μελλοντική πορεία. Μια απλή κηλίδα στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει πολύ την όραση. Θα εφαρμόσουμε την απαραίτητη επεξεργασία για θερμικά χημικά εγκαύματα.

Κάναμε τη διαδικασία καθαρισμού για αυτό το έγκαυμα, καθαρίσαμε τα μάτια. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κάναμε τα πάντα. Έχουμε κάνει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Τώρα, σχεδιάζουμε τις διαδικασίες αποκατάστασης βήμα προς βήμα. Θα συνεχίσουμε αλλά θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο».

«Να προστατέψει τα παιδιά του»

O πρόεδρος της Γαλατασαράι, Μουσταφά Τζενγκίζ, τοποθετήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μετά από έκρηξη πυροτεχνήματος που του προκάλεσε πρόβλημα στα μάτια, αποκαλύπτοντας πως ο Νορβηγός άσος προσπαθούσε να προστατέψει τα παιδιά του όταν όλα πήγαν… στραβά. 

Click4More: Ελαμπντελαουί: «Προσπαθούσε να προστατέψει τα παιδιά του» – Σε κίνδυνο η καριέρα του

“Ήταν ένα τρομερό γεγονός. Ευχαριστώ τον υπουργό υγείας, Φαχρετίν Κόκα, το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου για την υποστήριξη. Ο Ομάρ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να προστατέψει τα παιδιά του. Δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζενγκίζ.

Αγωνία για ενδεχόμενο τέλος καριέρας

Η κατάσταση του Ομάρ Ελαμπντελαουί χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή σταθερή, αλλά το ενδεχόμενο να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο είναι σοβαρό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Sabah» και πλέον να φανεί τις επόμενες ημέρες πως θα ανταποκριθεί στις επεμβάσεις και τις θεραπείες ώστε να υπάρξει μία πιο πλήρης εικόνας της κατάστασής του.

 

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις