Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εργκίν Αταμάν: Στήριξη από την Ένωση Προπονητών της Euroleague μετά τις ύβρεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα

Εργκίν Αταμάν: Στήριξη από την Ένωση Προπονητών της Euroleague μετά τις ύβρεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα
Intime.gr

Η Ένωση Προπονητών της Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έγιναν στο Βελιγράδι με τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα και τον Εργκίν Αταμάν.

Η Αναντολού Εφές ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (08.03) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (94-75) για την 27η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς όπου Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε -με δυο τεχνικές ποινές- λόγω συμπεριφοράς.

Παράλληλα, η… εξέδρα στην “Χάλα Πιονίρ” τα έβαλε με τον κόουτς της Εφές. Ο Αταμάν άκουσε τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και μετά τον αγώνα έκανε λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά των οπαδών. Απ’ τη μεριά της, η διοίκηση της σερβικής ομάδας με ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης πως προκάλεσε τους οπαδούς.

Πάντως, σε αυτή την ιστορία, η Ένωση προπονητών της Euroleague τάχθηκε υπέρ του Αταμάν, βγάζοντας και σχετική ανακοίνωση: «Οι φίλαθλοι κάνουν το παιχνίδι μας μοναδικό, αλλά όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο σεβασμός προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό είναι απαραίτητος. Οι ύβρεις δεν ανήκουν στον αθλητισμό και ό,τι έγινε στο Βελιγράδι κατά του μέλους μας, Εργκίν Αταμάν, αλλά και κατά άλλων μελών μας, πρέπει να θεωρείται απαράδεκτο. Ξέρουμε καλά πως η κουλτούρα των σπορ θεωρούσε τέτοιες συμπεριφορές αποδεκτές για δεκαετίες, αλλά νιώθουμε πως είναι ώρα για αλλαγή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις