Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Euro 2016: Ιταλία για φίλημα! Πρόκριση στους “8” και τώρα Γερμανία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ισπανία έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίτο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημά της, καθώς έπεσε πάνω στην ίσως πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης, αυτής της Ιταλίας. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε 2-0 των “φούριας ρόχας” και προκρίθησε στους “8” του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Τζόρτζιο Κιελίνι στο 33′ και Γκρατσιάνο Πελέ στο 91′ ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης, παίρνοντας εκδίκηση ια την βαριά ήττα (4-0) στον τελικό του Euro 2012. Ηρωϊκός ο Μπουφόν, ο οποίος κατέβασε.. ρολά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Η Ιταλία είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαίρια μόλις στο 8ο λεπτό, με τον Πελέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά. Δύο σέντρες του Ματία Ντε Σίλιο στο 25′ και στο 29′ προκάλεσαν πανικό στην ισπανική άμυνα, με τον Παρόλο να αστοχεί σε κεφαλιά στην πρώτη φάση και τον Σέρχιο Ράμος παραλίγο να βάζει αυτογκόλ στη δεύτερη. Και στις δύο περιπτώσεις οι Ισπανοί στάθηκαν τυχεροί.

Τελικά, η Ιταλία άνοιξε το σκορ στο 33′. Ο Έντερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Ντε Χέα απέκρουσε και ο προωθημένος Κιελίνι έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Λίγο έλειψε η Ιταλία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 45′ ο Νταβίντ Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Εμανουέλε Τζακερίνι.

Η Ισπανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, αποφασισμένη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μπουφόν, όμως, δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε, με την Ιταλία να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με τον Έντερ στο 55′, ο οποίος νικήθηκε από τον Ντε Χέα σε τετ-α-τετ.

Ο Μπουφόν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ινιέστα στο 76′, την προβολή του Πικέ στο 77′ και την κεφαλία του ίδιου παίκτη στο 89′, για να έρθει ο Πελέ στο 91′, όπως και με το Βέλγιο, να “καθαρίσει” το παιχνίδι, κάνοντας το 2-0, έπειτα από ασίστ του Ματία Ντε Σίλιο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (53′ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (84′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (82′ Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (46′ Αντούριθ) (81′ Πέδρο), Μοράτα (70′ Λούκας Βάθκεθ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε