Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2016: Ματσάρα! Τις εντυπώσεις η Γαλλία, το χειροκρότημα η Ισλανδία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, η Γαλλία συνέτριψε την Ισλανδία με 5-2 στον τέταρτο προημιτελικό του Euro 2016 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα τέσσερα πρώτα ματς της στην διοργάνωση και κόντρα στους Ισλανδούς έβαλε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος κι έγινε η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που το καταφέρνει! Δύο γκολ πέτυχε ο Ολιβιέ Ζιρού και από ένα οι Πολ Πογκμπά, Ντιμιτρί Παγέτ και Αντουάν Γκριεζμάν.

Από την πλευρά τους, οι Ισλανδοί πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν και το εμπόδιο της Γαλλίας, κερδίζοντας, πάντως, το χειροκρότημα απ’ όλους.

Ο αγώνας:

Οι Γάλλοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στους Ισλανδούς. Ο Ολιβιέ Ζιρού στο 12ο λεπτό έκανε το 1-0 με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Μπλεζ Ματουιντί.

Στο 19′ ο Αντουάν Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πολ Πογκμπά έκανε το 2-0 με κεφαλιά, νικώντας τους πάντες στον αέρα.

Στο 43′ ο Ντιμιτρί Παγέτ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0, ενώ ο Γκριεζμάν “έγραψε” το 4-0 δύο λεπτά αργότερα. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάλντορσον και τον νίκησε με “σκαφτό” πλασέ.

Το γκολ της τιμής ήρθε για την Ισλανδία στο 56′, με τον Κόλμπεϊν Σίγκτορσον να μειώνει σε 4-1 με κοντινή προβολή, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στη διοργάνωση.

Οι Ισλανδοί, όμως, δεν μπόρεσαν να χαρούν και πολύ τη μείωση του σκορ. Το πέμπτο γκολ των Γάλλων ήρθε στο 59′, με τον Ολιβιέ Ζιρού να σκοράρει με κεφαλιά και να φτάνει τα τρία τέρματα στη διοργάνωση.

Ο Μπιάρνασον διαμόρφωσε το τελικό 5-2 στο 84′, νικώντας τον Γιορίς με κοντινή κεφαλιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72′ Μανγκαλά), Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (80′ Κομάν), Γκριεζμάν Ζιρού (60′ Ζινιάκ).
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον (46′ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (46′ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (83′ Γκούντιονσεν).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε