Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Euro 2016: Οι Γάλλοι έκαναν πράξη το Germanexit! “Καθάρισαν” τους Γερμανούς

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με σκόρερ τον Αντουάν Γκριεζμάν, η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 206 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι “μπλε” θα παίξουν στον τελικό της διοργάνωσης και μάλιστα και στις δύο προηγούμενες έχουν πάρει το τρόπαιο, το 1984 στο Παρίσι με τον Πλατινί (2-0 την Ισπανία) και το 2000 με το γκολ του Τρεζεγκέ στην παράταση (2-1 την Ιταλία).

Ο Αντουάν Γκριεζμάν πέτυχε και τα δύο τέρματα των Γάλλων, έφτασε τα 6 στη διοργάνωση κι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Euro 2016.

Ο αγώνας:

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν χωρίς τους Χούμελς, Κεντίρα και Γκόμεζ, οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Η Γαλλία έχασε μία ευκαιρία με τον Γκριεζμάν μόλις στο 6′. Ο άσος της Ατλέτικο άλλαξε δύο φορές την μπάλα με τον Ματουιντί και βρέθηκε στην περιοχή τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, έκανε το πλασέ, αλλά ο Γερμανός τον νίκησε με σπουδαία απόκρουση.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους Γάλλους να έχουν παθητικό ρόλο. Ο Γιορίς σταμάτησε εντυπωσιακά ένα σουτ του Τσαν στο 14′, ενώ όποτε χρειάστηκε δήλωσε “παρώ픨.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γαλλία άνοιξε το σκορ. Ο Σβάινσταϊγκερ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ριτσόλι. Ο Ιταλός ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Γκριεζμάν να κάνει το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

 

Ο Ματς Χούμελς έλειπε λόγω τιμωρίας και στο 60′ αποχώρησε τραυματίας και ο άλλος βασικός στόπερ των “πάντσερ”, ο Τζερόμ Μπόατενγκ, με τον Σκοντράν Μουστάφι να μπαίνει και να γίνεται παρτενέρ του Μπένεντικτ Χέβεντες.

Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 72′ έκαναν το 2-0. Δράστης και πάλι ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή, έπειτα από την σέντρα του Πογκμπά από δεξιά και την λάθος απομάκρυνση του Νόιερ.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση του αγώνα στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Γιορίς κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε σε κανέναν Γερμανό να παραβιάσει την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ (61′ Μουστάφι), Χέκτορ, Εμρέ Τσαν (67′ Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79′ Σανέ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Ντράξλερ, Τόμας Μίλερ.
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (71′ Καντέ), Γκριεζμάν (92′ Καμπάιγ), Ζιρού (78′ Ζινιάκ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε