Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Έβγαλε… Μάτ(ι)α στο Άνφιλντ η Μάντσεστερ – “Δράμα” για Τζέραρντ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με δύο γκολ του Μάτα (το δεύτερο φανταστικό) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 στο “Άνφιλντ” την Λίβερπουλ και την άφησε στο -5, κάνοντας βήμα 4άδας. Αποβολή για Τζέραρντ με την είσοδο του στο ματς! Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Ρούνεϊ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ χάρη σε δύο γκολ του Χουάν Μάτα και πάει ολοταχώς για Champions League

Σε ρυθμούς… Γιουνάιτεντ κυμάνθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Άνφιλντ. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ είχαν πολύ δυναμική παρουσία στο χώρο του κέντρου, δεν επέτρεψαν στη Λίβερπουλ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να την απειλήσει, ενώ έκαναν παιχνίδι κυρίως προς τα καρέ του Μιλιονέ.

Έχοντας αυτή την υπεροχή, οι “κόκκινοι διάβολοι” κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 14′. Έπειτα από φοβερή κάθετη μπαλιά του Ερέρα, ο Μάτα μπήκε μόνος από δεξιά στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ, έκανε το 1-0.

Η κακή εικόνα των “ρεντς” συνεχίστηκε, αφού έδειξαν μεγάλη δυσκολία στο να συνδυαστούν και να φτιάξουν φάσεις (ο Ρότζερς έδωσε εντολή στον Τζέραρντ για προθέρμανση). Πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 35, με το πλασέ του αμαρκάριστου Χέντερσον να περνά ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια σημαντική φάση. Πριν καν συμπληρώσει λεπτό στον αγωνιστικό χώρο, ο Τζέραρντ πάτησε τον Ερέρα (έπειτα από ένα δυνατό τάκλιν που του έκανε) και είδε την κόκκινη κάρτα. Αυτή ήταν η τελευταία παρουσία του αρχηγού της Λίβερπουλ σε ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ, αφήνοντας τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να κάνει υπερβολές που έχουμε δει σε άλλα ντέρμπι, από άλλους παίκτες.

Σαν να μην έφτανε το ότι είχε να παίξει ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, η Λίβερπουλ δέχθηκε και το 2-0. Έπειτα από “σκαφτή” μπαλιά του Ντι Μαρία, ο Μάτα έπιασε ένα απίστευτο γυριστό σουτ κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μινιολέ για το 2-0.

Έστω όμως και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-1, με τον Στάριτζ να νικά τον Ντε Χέα (69′), που φέρει ευθύνη για το γκολ.

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, σε διεκδίκηση της μπάλας από Μπαλοτέλι και Σμόλινγκ, ο Ιταλός που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, έχασε την ψυχραιμία του στο πλάγιο και πήγε να “επιτεθεί” στον παίκτη της Γιουνάιτεντ. Εκεί επενέβησαν οι οπαδοί των “κόκκινων” που κάθονται στην κερκίδα ακριβώς πίσω από την γραμμή του πλαγίου, κρατώντας τον Μπαλοτέλι και σώζοντάς τον από την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή.

Οι ύστατες προσπάθειες των “ρεντ” δεν έπιασαν τόπο, με την Γιουνάιτεντ να κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις και τον Μιλιονέ να νικά τον Ρούνεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε