Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φοβερές ατάκες στη Media Day του Παναθηναϊκού! Οι πρώτες δηλώσεις των παικτών [pics]

Φοβερές ατάκες στη Media Day του Παναθηναϊκού! Οι πρώτες δηλώσεις των παικτών [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη και στην πρώτη Media Day της χρονιάς, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν… όρεξη, εκστομίζοντας μία σειρά από ατάκες για όλα τα θέματα. Για το ρόστερ και τους στόχους, μίλησε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησαν για πρώτη φορά ενόψει της νέας σεζόν του Τριφυλλιού και δεν άφησαν κανέναν… παραπονεμένο με τις δηλώσεις τους, αφού απάντησαν στα πάντα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σχολίασε όσα του καταλόγισε ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Δημήτρης Αγραβάνης, ο Νικ Καλάθης την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Κιθ Λάνγκφορντ το νέο του ρόλο στην ομάδα, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ αποκάλυψε τις συζητήσεις του με τον Τζέιμς Γκιστ.

Οι δηλώσεις του Καλάθη

«Η απόφαση για να παραμείνω για άλλα τρία χρόνια ήταν πολύ εύκολη, είχαμε μία καλή κουβέντα με τον πρόεδρο και δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την τελική απόφαση και να συμφωνήσουμε».

Για το ρόστερ: «Νομίζω ότι έχουμε ένα γεμάτο και υποτιμημένο ρόστερ, με παίκτες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από τη Euroleague, αφού έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η εμπειρία τους θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Για τον ρόλο του: «Έχω την εμπειρία ως ο πιο παλιός παίκτης του ρόστερ. Είμαι ο αρχηγός στο παρκέ και μου αρέσει να βοηθάω όλους τους συμπαίκτες μου. Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τον ρόλο του ηγέτη και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου».

Για τον στόχο της ομάδας: «Κύριος στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από το Final 4. Φέτος θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που πρέπει, γιατί σε αυτό το επίπεδο ένα μεγάλο σουτ, μια μεγάλη άμυνα μπορούν να κρίνουν τα πάντα».

Οι δηλώσεις του Λάνγκφορντ

«Δεν υπάρχει άγχος, είναι ωραία που είμαι από την άλλη πλευρά, γιατί τα τελευταία χρόνια στην Καζάν, όλοι σε αγνοούν και πάνε στον Παναθηναϊκό! Δεν έχω κάτι να αποδείξω, πολλοί λένε πως δεν μπορώ να προσφέρω, ωστόσο δεν έχω να αποδείξω κάτι».

Για την αγωνιστική του παρουσία: «Όταν κάνεις κάτι καλά, όπως να σκοράρεις, ο κόσμος δεν βλέπει άλλα πράγματα που κάνεις μέσα στο γήπεδο. Όταν μεγαλώνεις πρέπει να προσαρμόζεσαι, όλοι βλέπουν πως σκοράρεις μόνο, κάνω όμως κι άλλα πράγματα, όπως έκανα όταν αγωνιζόμουν στη Μακάμπι για παράδειγμα».

Για το ρόλο του στον Παναθηναϊκό: «Η δουλειά μου είναι να είμαι ο καλύτερος βοηθός του Νικ! Μπορεί να μην μπορώ, πλέον, να τα βάλω με 2-3 παίκτες ταυτόχρονα, αλλά δεν χρειάζεται αυτό στον Παναθηναϊκό, θα παίζω ένας με έναν».

Οι δηλώσεις του Λάσμε

«Ρεαλιστικά δεν περίμενα ότι θα γυρίσω πίσω, δεν ήταν κάτι που περίμενα. Υπήρχε μεγάλη πίεση όταν ήμουν εδώ και δεν είναι το ιδεατό να γυρίζεις κάπου που υπάρχει τέτοια πίεση, αλλά μίλησα με τον πρόεδρο, τον Νικ και τον Γκιστ και μου άρεσε το πλάνο».

Για τις συζητήσεις με τον Τζέιμς Γκιστ: «Όταν τελικά είχα το συμβόλαιο στα χέρια, άφησα τα πάντα και πήρα τηλέφωνο τον Τζέιμς και τον ρώτησα “να έρθω;” και μου είπε “τελείωνε κι έλα”. Δεν υπάρχουν καλύτερα μέρη να παίζει κανείς, δεν είμαι πλέον άγριο νιάτο αλλά όλοι αλλάζουν, έχω αλλάξει και ως παίκτες κι ως χαρακτήρας».

Για το Final 4 της Euroleague: «Ουδέν σχόλιο (σ.σ. γελώντας). Όλοι θέλουν να κερδίσουν το ίδιο κι εμείς. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για Final 4, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Προφανώς στον Παναθηναϊκό πρέπει να κερδίζουμε, θα ξεκινήσουμε παίζοντας όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: «Έγινα μπαμπάς και πλέον είμαι έτοιμος να παίξω τον ρόλο του μέντορα. Θα τον βοηθήσω, ακούει και μπορεί να είναι μια χρονιά αποκάλυψη για τον ίδιο».

Οι δηλώσεις του Πασκουάλ

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Πρώτα απ’ όλα είναι δύσκολο να απαντήσω γιατί κάθε καλοκαίρι είναι μεγάλο. Ευχαριστώ τον Δημήτρη και την οικογένεια για ό,τι έκανε για τον Παναθηναϊκό. Είναι εκπληκτικό ό,τι έκανε και είμαι περήφανος που θα είμαι εδώ. Όταν φτιάχνω το ρόστερ πάντα πιστεύω ότι έχω την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι μια καινούργια σεζόν με νέα πρόσωπα. Η προετοιμασία θα διαρκέσει αρκετά και η σεζόν θα είναι ακόμα πιο μεγάλη για εμάς».

Για τον Κιθ Λάνγκφορντ: «Χρειαζόμαστε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση και με αυτή την ποιότητα. Θέλουμε έναν παίκτη με εμπειρία που να δημιουργεί. Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό που τον έχουμε εδώ και θέλαμε να τον έχουμε στην ομάδα μας».

Για τον Ναβάρο: «Ο Ναβάρο είναι ο καλύτερος παίκτης που είχα ποτέ Παίκτες όπως αυτός έχουν φτιάξει τον χαρακτήρα της Euroleague. Ίσως να άξιζε να ήταν λίγο διαφορετικό το τέλος της καριέρας του. Είναι πολύ καλός παίκτης και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το Final4: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα σαν στόχο το Φάιναλ Φορ. Ο κόσμος το αξίζει, όπως και η ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας φέτος».

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Τα πάντα στην ζωή εξαρτώνται από το ποιον έχεις να ανταγωνιστείς. Έχουμε να αναμετρηθούμε με πολλές πολύ καλές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια αναμετρήθηκε ο Παναθηναϊκός με σπουδαία κλαμπ, που κάνουν πρωταθλητισμό. Μερικές φορές τα πράγματα έχουν να κάνουν με παράγοντες της στιγμής».

Εικόνες από τη Media Day του Παναθηναϊκού

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις