Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς αναδείχθηκαν αρχηγοί στο All Star Game 2023

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς αναδείχθηκαν αρχηγοί στο All Star Game 2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι για 3η φορά στην καριέρα του ένας εκ των δύο αρχηγών στο NBA All Star Game. 7η παρουσία για τον «Greek freak» – Ο Λεμπρον Τζέιμς θα βρεθεί απέναντι του, στην 19η παρουσία του στη «γιορτή» του ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι οι δύο αρχηγοί στο All Star Game του NBA για το 2023 που θα διεξαχθεί στο Σολτ Λέικ της Γιούτα στις 19 Φεβρουαρίου.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα είναι αρχηγός σε All Star Game (μετά από αυτές του 2019 και 2020), καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον παίκτη της Ανατολής, κάτι που σημαίνει πως θα επιλέξει τους συμπαίκτες του και φέτος.

Αυτή θα είναι η έβδομη σερί χρονιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το «παρών» σε All Star Game, συγκεντρώνοντας μάλιστα σχεδόν 7 εκατομμύρια ψήφους στη σχετική ψηφοφορία του κοινού. Ο Έλληνας «αστέρας» επελέγη στην Ανατολή μαζί με τους Κάιρι Ίρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ (Νετς), Ντόνοβαν Μίτσελ (Καβαλίερς) και Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς).

Απ’ την άλλη, ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι για πέμπτη φορά αρχηγός, δηλαδή από την πρώτη χρονιά καθιέρωσης του νέου format. Ο «Βασιλιάς» πρώτευσε στη Δύση μαζί με τους Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς) και Ζάιον Γουίλιαμσον (Πέλικανς).

Να αναφέρουμε ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς φτάνει τις 19 παρουσίες σε All Star Game, όσες έχει δηλαδή ο κορυφαίος -στη συγκεκριμένη λίστα- Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Για την επιλογή των βασικών προσμετρήθηκαν οι ψήφοι του κοινού κατά 50%, ενώ από 25% προσμετρήθηκαν οι ψήφοι των παικτών και των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Οι προπονητές των 30 ομάδων της λίγκας θα επιλέξουν τους 14 αναπληρωματικούς (7+7 από κάθε περιφέρεια) στις 2 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία στις 19 Φεβρουαρίου οι δύο αρχηγοί θα επιλέξουν ζωντανά τους συμπαίκτες τους εναλλάξ, πριν το τζάμπολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις