Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το Μιλγουόκι Μπακς – Μπόστον Σέλτικς: «Να σταματήσουμε αντιπάλους με την άμυνά μας»

Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το Μιλγουόκι Μπακς – Μπόστον Σέλτικς: «Να σταματήσουμε αντιπάλους με την άμυνά μας»
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες στο NBA με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, αφού “συνέτριψαν” τους Μπόστον Σέλτικς με 135-102 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απόλυτα ικανοποιημένος μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κάνει κριτική σε όλη την ομάδα -αλλά και αυτοκριτική- για τα αρνητικά αποτελέσματα του 2024, αλλά μετά τη σπουδαία νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Μπόστον Σέλτικς, τόνισε ότι αυτή η εμφάνιση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους, στη συνέχεια του NBA.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Είχαμε μεγαλύτερο πάθος φτάνοντας στον αγώνα με τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Αν δεν παίζεις καλά με τους Σέλτικς, μπορεί να ξεφτιλιστείς. Είχαμε έναν σεβασμό ή έναν φόβο, αν θέλετε. Ξέραμε πως έπρεπε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Χθες κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε. Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί, βγάλαμε ενέργεια και καλύπταμε ο ένας τον άλλο, δεν επιτρέψαμε στους Σέλτικς να εκτελέσουν πολλά ελεύθερα τρίποντα.

Θα πρέπει να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση γενικά, δεν πρέπει να εμφανίζουμε τέτοιο πρόσωπο μόνο όταν αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι εκεί κάθε βραδιά. Νιώθω ότι μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα ήρθε πιο κοντά. Η χημεία μας είναι καλύτερη, πιστεύουμε ο ένας τον άλλο και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό.

Πρέπει να παίξουμε άμυνα για να κερδίσουμε σε υψηλό επίπεδο. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να σταματήσουμε αντιπάλους με την άμυνά μας. Είχαμε κερδίσει τους Νετς του Ντουράντ και του Ίρβινγκ δεχόμενοι 83 πόντους. Αυτή τη στιγμή η άμυνά μας δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη. Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορεί να βελτιωθεί».

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν 12 ήττες στη σεζόν, τις τέσσερις από αυτές μέσα στον Ιανουάριο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις