Σάββατο, 25 Μαΐ
25oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ξεκινούν οι χωματουργικές εργασίες στον Βοτανικό

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ξεκινούν οι χωματουργικές εργασίες στον Βοτανικό

Οι χωματουργικές εργασίες στον Βοτανικό για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού υπογράφτηκαν, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση να κάνει σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έγινε γνωστή η υπογραφή των απαραίτητων χωματουργικών εργασιών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα, με τον αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση να μιλά για το συγκεκριμένο γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έργα υπάγονται στο έργο της «Διπλής Ανάπλασης» όπου ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει καινούργιο γήπεδο και η έδρα του θα μεταφερθεί από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η σχετική ανακοίνωση

Απόφαση για την ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων 2021-2025 των απαραίτητων χωματουργικών εργασιών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Η πράξη ένταξης αποτελεί συστατικό μέρος της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής παρέμβασης της «Διπλής Ανάπλασης», που αφορά στις περιοχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού-Ελαιώνα, με τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού από την πρώτη στη δεύτερη.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 6.863.882 ευρώ και αφορά στο ποσό που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, το οποίο υπάγεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις