Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Μαρία Σάκκαρη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τον κόσμο να χάνει τα σπίτια του»

Η Μαρία Σάκκαρη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τον κόσμο να χάνει τα σπίτια του»
Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Rogers Cup για πρώτη φορά στην καριέρα της. Σε δηλώσεις της όμως στα ελληνικά Μέσα, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και μίλησε για την παρουσία της στο Τατόι, όταν ξεκίνησε εκεί η φωτιά.

Όπως αποκάλυψε, η Μαρία Σάκκαρη βίωσε από πολύ κοντά τη φωτιά στην περιοχή του Τατοΐου, λίγο πριν αναχωρήσει για τον Καναδά, αφού έκανε προπόνηση στο Τατόι club. “Αισθάνομαι ότι είναι γαϊδουριά που βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι εκεί να βοηθήσω με κάποιο τρόπο” ανέφερε για την παρουσία της στο Rogers Cup.

“Παρόλο που είμαι μακριά μου είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ στενάχωρο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπεις όλο αυτόν τον κόσμο να χάνει την περιουσία του, να χάνει τα σπίτια του, να χάνει το μέρος που έζησε. Ό,τι και να πω είναι λίγο”, είπε η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξή της για τα ελληνικά Μέσα, λίγη ώρα μετά την πρόκρισή της στον 2ο γύρο του Rogers Cup.

Click4more – Μαρία Σάκκαρη: Εγκατέλειψε η Μπούζκοβα και πήρε το «εισιτήριο» στο Μόντρεαλ

“Αισθάνομαι ότι είναι γαϊδουριά που βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι εκεί να βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Είμαι πολύ μπερδεμένη μέσα μου. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ όπως μπορώ να μην το σκέφτομαι στο γήπεδο, γιατί νομίζω ότι ανεξάρτητα με το επάγγελμα που κάνουμε και με τι ασχολούμαστε, μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ αυτή η κατάσταση”, πρόσθεσε.

“Έφυγα την Πέμπτη, την ημέρα που έγινε η μεγάλη ζημιά. Ήμουν στο Τατόι και έκανα προπόνηση όταν ξεκίνησε η φωτιά ακριβώς απέναντι από το club. Είδα τη φωτιά, ήταν ακριβώς απέναντι και φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε.”ανέφερε.

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε και για την πρόσφατη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων: “Οι Ολυμπιακοί ήταν μια φοβερή εμπειρία, εγώ το απόλαυσα πάρα πολύ. Γνώρισα πολλούς αθλητές, Έλληνες κυρίως. Πέρασα φανταστικά και στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας, αλλά είμαστε μικροί και το Παρίσι πλησιάζει, οπότε θα δώσουμε εκεί τον καλύτερό μας εαυτό για να το καταφέρουμε.”

Όσο για την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί τις πρώτες μέρες σχετικά με το εθνόσημο, αλλά και τα διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια που γράφτηκαν, παραδέχτηκε πως ήταν κάτι που την πείραξε, αφού έχει αποδείξει πολλές φορές σε όλο τον κόσμο το πόσο αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.

“Αυτό με το εθνόσημο ήταν μια κακή στιγμή, μια κακή συνεννόηση μεταξύ πολλών. Δεν το γνωρίζαμε, δεν έγινε επίτηδες. Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουμε εμείς οι δυο γι’ αυτή τη χώρα και το πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Έχω μεγάλη αγάπη γι’ αυτή τη χώρα και για τον κόσμο και γι’ αυτό με στεναχώρησε αυτό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις