Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μπάγερν κατέκτησε το 30ό της πρωτάθλημα και πάει για το “νταμπλ” (video)

Η Μπάγερν κατέκτησε το 30ό της πρωτάθλημα και πάει για το “νταμπλ” (video)
Reuters

Τον όγδοο διαδοχικό τίτλο και συνολικά 30ό στην ιστορία της πανηγυρίζει η Μπάγερν Μονάχου. Η νίκη της επί της Βέρντερ μέσα στη Βρέμη (1-0) της εξασφάλισε και μαθηματικά τη φετινή… σαλατιέρα. Το “κάρφωσε” ο Λεβαντόφσκι – Τεράστια επέμβαση από Νόιερ στις καθυστερήσεις! Πέφτει η ομάδα της Βρέμης.

Το… σήκωσε και αυτό! Λίγες μέρες μετά την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε φτάσει στην κατάκτηση του 8ου σερί πρωταθλήματος και 30ού της ιστορίας της.

Οι Βαυαροί επικράτησαν εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 1-0 και εξασφάλισαν τη μαθηματική κατάκτηση της “σαλατιέρας” δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Bundesliga.

 

Την ίδια στιγμή, η Βέρντερ παραμείνει στην 17η θέση, ισόβαθμη με την 16η Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά με έναν αγώνα περισσότερο και βρίσκεται… φάτσα με τον υποβιβασμό!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 42′ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σημειώνει το 46ο του φετινό τέρμα και να “σφραγίζει” το πρωτάθλημα για την ομάδα του Χάνσι Φλικ. Ο Πολωνός επιθετικός βρήκε δίστυα με “τακουνάκι” στο 55′, τέρμα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 79′ ο Αλφόνσο Ντέιβις είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Βαυαρούς με δέκα παίκτες. Η Βέρντερ έπαιξε… τα ρέστα της και άγγιξε την ισοφάριση στο 909′. Ο Νόιερ έδειξε την κλάση του και “έβγαλε” την κεφαλιά του Οζάκο.

Θρίαμβος για Γκλάντμπαχ! “Βλέπει” Champions League (video)

Η Μπάγερν έφτασε έτσι τις 11 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το νταμπλ, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Λεβερκούζεν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους παίκτες να κάνουν “όλε” με μέλη της διοίκησης της ομάδας που βρέθηκαν στο άδειο γήπεδο της Βέρντερ.

Αποτελέσματα και σκόρερ για την 32η αγωνιστική:

Τρίτη 16/6

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 3-0

(10′, 30′ Χόφμαν, 65′ Στιντλ)

Ουνιόν Βερολίνου-Πάντερμπορν 1-0

(27′ αυτ. Ζολίνσκι)

Φράιμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-1

(61′ Γκρίφο, 71′ Πέτερσεν – 66′ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-1

(43′ Λεβαντόφσκι)

Τετάρτη 17/6

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε (19:30)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς (21:30)

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία

Λειψία-Φορτούνα Ντίσελντορφ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις